ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Μπάρακ Ομπάμα, Ντόναλντ Τραμπ, Ουάσιγκτον,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την πρώτη του ομιλία στο Κογκρέσο θα εκφωνήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα εκφωνήσει τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος).
Σημειώνεται ότι στο Κογκρέσο, την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι.
Ο Τραμπ θα εκμεταλλευτεί την ομιλία αυτή, που θα μεταδοθεί την ώρα της μεγαλύτερης θεαματικότητας από τα τηλεοπτικά δίκτυα, για να παρουσιάσει το πολιτικό και νομοθετικό έργο που σκοπεύει να επιτελέσει η κυβέρνησή του την επόμενη χρονιά, να αιτιολογήσει την προτεραιότητα που έδωσε στις αμυντικές δαπάνες και να προωθήσει τις κοινωνικές και οικονομικές του μεταρρυθμίσεις.
Όμως στον ορίζοντα διαφαίνονται διαφωνίες, κυρίως σε ό,τι αφορά το θέμα της υγείας.
Στις περιφέρειές τους οι Ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί δέχονται πιέσεις από τους ψηφοφόρους τους, που ανησυχούν με τις ανακοινώσεις περί κατάργησης του συστήματος ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης που είχε νομοθετήσει ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, γνωστού και ως Obamacare.
Ο Αμερικανός πρόεδρος και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δεσμευθεί να καταργήσουν το Obamacare, που επέτρεψε σε 20 εκατομμύρια Αμερικανούς να αποκτήσουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφάλεια, όμως δεν έχουν διευκρινίσει με τι θα το αντικαταστήσουν.
Η ένταση μεταξύ του Τραμπ και των κοινοβουλευτικών Ρεπουμπλικάνων ενδέχεται να ενταθεί όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό του 2018.























































