ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,


















































Ο πανέξυπνος... διακοποΚούλης έπεσε από το ποδήλατο - Παρόμοιο «σουπάρισμα» με του πανέξυπνου ΓΑΠ
Το Ισραήλ καταγγέλλει την Τουρκία ότι κατέχει παράνομα το 36% της Κύπρου, το 5% της Συρίας και 2.000 τ.χλμ. στο
OPUS NOVUM: Η κατάρρευση της «ρωσικής πίστης», η «πολιτική θρησκεία», ο «νέος αθεϊσμός», η «μετακοσμική θρησκευτικότητα» και ο Θεός πέρα
Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά ο Μίλτος Τεντόγλου
Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο - Πού και πότε επιστρέφει η ζέστη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι δυνάμεις του Ιράκ ανακατέλαβαν το κυβερνείο της Μοσούλης, βασικό κυβερνητικό κτήριο, από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), προωθούμενες ακόμη περισσότερο προς την απελευθέρωση του συνόλου της πόλης.
Η κατάληψη ανοίγει τον δρόμο για επίθεση στην πυκνοκατοικημένη παλαιά πόλη (στον δυτικό τομέα της Μοσούλης), που κατέχεται ακόμη από τους τζιχαντιστές, ενώ χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν τη Μοσούλη, ημέρα με την ημέρα.
Η Μοσούλη αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο ιρακινό έδαφος, απ’ όπου και άρχισε τη δράση του πριν από μία δεκαετία, ως διάσπαση της Αλ Κάιντα.
Η πόλη διασχίζεται από τον ποταμό Τίγρη που τη χωρίζει σε ανατολική και δυτική Μοσούλη.
Η ανατολική Μοσούλη απελευθερώθηκε από τον ιρακινό στρατό στα τέλη του Ιανουαρίου 2017 ενώ τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μάχη για την απελευθέρωση και του δυτικού τομέα της πόλης.























































