ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Αιγαίο Πέλαγος, Νίκος Κοτζιάς, Προκόπης Παυλόπουλος, Συνθήκη της Λωζάνης, Τουρκία,


















































Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ
Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 - Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ακόμα ένα φραστικό επεισόδιο με στόχο να συντηρηθεί η ένταση που προκαλεί η Τουρκία με αφορμή το Αιγαίο πυροδότησε η επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για να λάβει άμεση απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών και τον Νίκο Κοτζιά.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ανακοίνωση, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ότι δεν γνωρίζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
«Με έκπληξη και αγωνία παρακολουθούμε τις δηλώσεις του προέδρου της Ελλάδας που δεν αφήνουν ίχνος υποψίας για την έλλειψη γνώσης βασικών διεθνών κανόνων.
Η Συνθήκη της Λωζάνης λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες άμυνας της Τουρκίας έδωσε το καθεστώς αποστρατικοποίησης στα νησιά του Αιγαίου. Και με την συνθήκη των Παρισίων αυτό το καθεστώς συνεχίστηκε και ενισχύθηκε» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Στη συνέχεια ξεκαθαρίζεται ότι «είναι καθήκον της Τουρκίας να εκφράζει τις αντιρρήσεις της στην στρατικοποίηση των νησιών αυτών από την Ελλάδα, που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας και αυτό είναι δικαίωμά μας που προκύπτει από το διεθνές δίκαιο αλλά και σημαντικό για τη διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης».
«Η Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο κατηγορεί τη χώρα μας για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο. Όμως η Ελλάδα δεν διστάζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ο ανώτατος εκπρόσωπος της κάνει προκλητικές δηλώσεις.
Κι αυτό και στην Ε.Ε. και στη διεθνή κοινότητα δίνει κάποια βασικά στοιχεία για το ποιος αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Το να γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο σημαίνει πάνω από όλα να το σέβεσαι και να μην το παραβιάζεις» , απαντά σκωπτικά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
























































