Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πατέρας του τζιχανστιστή στο Ορλί: Ο γιος μου δεν είναι τρομοκράτης ισλαμιστής

Πατέρας του τζιχανστιστή στο Ορλί: Ο γιος μου δεν είναι τρομοκράτης ισλαμιστής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά αποδίδει τις ενέργειες του γιού του ο πατέρας του τζιχαντιστή της παραλίγο επίθεσης στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, υποστηρίζοντας ότι το παιδί του δεν ήταν τρομοκράτης, ούτε φανατικός ισλαμιστής.

«Ο γιός μου δεν ήταν τρομοκράτης. Δεν προσευχόταν και έπινε», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Europe 1 ο πατέρας του 39χρνου Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ, ο οποίος έπεσε νεκρός το πρωί του Σαββάτου αφού επιτέθηκε σε στρατιωτική περίπολο στο διεθνές αεροδρόμιο του Ορλί, φωνάζοντας ότι θέλει να πεθάνει στο όνομα του Αλλάχ.

Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία, που έχει αναλάβει την υπόθεση, προσπαθεί να διαλευκάνει τα κίνητρα του Μπελγκασέμ. Σήμερα Κυριακή είναι προγραμματισμένο να γίνει νεκροψία – νεκροτομή, ώστε να διευκρινιστεί εάν ο 39χρονος είχε καταναλώσει ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά του.

Στην κατοχή του βρέθηκε ένα αντίτυπο του Κορανιού, 750 ευρώ, τσιγάρα κι ένας. Στο σπίτι του εντοπίστηκε μικροποσότητα κοκαΐνης και μια ματσέτα.

Στο παρελθόν, ο Μπελγκασέμ είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών και άλλα εγκλήματα κοινού ποινικού δικαίου, ενώ είχε ερευνηθεί και για πιθανή ριζοσπαστικοποίηση. Το σπίτι του είχε ερευνηθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ έριξε «σφαλιάρα» στον Χακάν Φιντάν της Τουρκίας για το Ιράν

Με το 60% της παλαιστινιακής κοινής γνώμης να στηρίζει τη Χαμάς ο Αμπάς προκηρύσσει εκλογές για το 2026

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr