Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα ανθελληνικά “παιχνίδια” από Σόιμπλε: “Δεν συζητάμε τώρα ελάφρυνση του χρέους”

Νέα ανθελληνικά “παιχνίδια” από Σόιμπλε: “Δεν συζητάμε τώρα ελάφρυνση του χρέους”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ελληνικό Χρέος,

Για την γερμανική κυβέρνηση δεν επίκεινται, για την ώρα, αποφάσεις για ελάφρυνση του χρέους, ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φρεντερίκα φον Τιζενχάουζεν, στο σημερινό μπρίφινγκ.

«Στο Eurogroup μόλις αποφασίστηκε με την Ελλάδα, ότι η χώρα θα πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σε δύο βασικούς τομείς: στον συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό» τόνισε. «Αυτά τα μέτρα πρέπει σύντομα να νομοθετηθούν, αυτή είναι η συμφωνία που ισχύει για μας, η οποία ισχύει για τους εταίρους που ήταν εκεί».

Η εκπρόσωπος προέβη στη διαπίστωση, ότι η εφαρμογή των μέτρων θα επηρέαζε αποφασιστικά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Ο τωρινός στόχος είναι πρώτα να κάνουμε το οικονομικό σύστημα βιώσιμο, ώστε μακροπρόθεσμα να μπορεί ο ελληνικός προϋπολογισμός να το σηκώσει. Σε περίπτωση που η βιωσιμότητα του χρέους δεν επιτευχθεί με τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει ενδεχομένως να δράσουμε, αλλά αυτή είναι η σειρά, αυτό ισχύει».

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: «6 χρόνια ΝΔ – Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε στις κοινωνικές ανισότητες»

Άνγκελα Μέρκελ: Οι αποκαλύψεις της από την Αθήνα για το παρασκήνιο της ελληνικής κρίσης

Μάρτιν Σουλτς: O Κυριάκος Μητσοτάκης δρέπει τους καρπούς της σποράς του Αλέξη Τσίπρα

Γερμανικός Τύπος: Δέκα χρόνια από το «τελεσίγραφο Σόιμπλε» στην Ελλάδα

Αλέξης Τσίπρας στη Liberation: «Η επίδραση των αυταρχικών καθεστώτων θα είναι καταστροφική για την Ευρώπη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...