ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Άσκηση Ηνίοχος, Δωδεκάνησα, Ελληνικά Νησιά, Καστελλόριζο, Νησιά Αιγαίου, Στρατιωτική Άσκηση, Τουρκία,


















































Πολιτικός σεισμός στην Τεχεράνη: Βουλευτής διάβασε στον «αέρα» άκρως απόρρητες επιστολές του Χαμενεΐ και τον «έκοψαν» άμεσα
Λίβανος: Χάσμα μεταξύ της ηγεσίας του Ισραήλ και των στρατιωτών στο μέτωπο για τους περιορισμούς εμπλοκής
Τα «ξύλινα τείχη» Ελλάδας-Ισραήλ φυλάνε την Ανατ. Μεσόγειο - Ο νεο-οθωμανισμός θα βυθιστεί στις θάλασσές μας!
Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»
Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σταθερά στο στόχαστρο της Τουρκίας παραμένει το Καστελόριζο, τη στρατηγική επιρροή του οποίου στη δυνητική ελληνική ΑΟΖ επιχειρεί πάση θυσία να ακυρώσει.
Όπως γράφει ο Λάμπρος Καλαρρύτης στην “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου”, με τη NAVTEX 384/17 η Άγκυρα αποπειράται για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών να δεσμεύσει περιοχή νότια του Καστελόριζου για τη διεξαγωγή ασκήσεων, αμφισβητώντας την αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών για την έκδοση αναγγελιών.
Είχε προηγηθεί έκδοση της τουρκικής ΝΟΤΑΜ Α1752/17, με την οποία κήρυττε άκυρη ελληνική ΝΟΤΑΜ (χωρίς βέβαια να έχει τέτοιο δικαίωμα και αρμοδιότητα) που ειδοποιούσε για έναρξη επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης (Search and Rescue) στην περιοχή νότια του Καστελόριζου, νοτιοανατολικά της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου.
Στην πάγια τακτική της Άγκυρας να αμφισβητεί -στο πλαίσιο της γενικής αναθεωρητικής πολιτικής της στο Αιγαίο- με ιδιαίτερη ένταση τα ελληνικά δικαιώματα στο Καστελόριζο λόγω της στρατηγικής σημασίας του προστέθηκε η ενόχλησή της από την πυκνή αμυντικο-διπλωματική κινητικότητα της Αθήνας στην περιοχή.
Πρόσφατο δείγμα των ελληνικών «μηνυμάτων», η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2017», όπου συμμετείχαν δυνάμεις από Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για πρώτη φορά η Κύπρος με την ιδιότητα του παρατηρητή, και η οποία διεξήχθη σε Θράκη, Λήμνο, Ρόδο και Καστελόριζο…
Διπλωματικές πηγές σημείωναν στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου» πόση εντύπωση έκανε στις ΗΠΑ το γεγονός ότι η Αθήνα κατάφερε ώστε να συμμετάσχουν από κοινού σε στρατιωτική άσκηση χώρες με διαχρονικές σοβαρές μεταξύ τους αντιπαλότητες, όπως το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.























































