ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουμουτσάκος: Απρόβλεπτος γείτονας η Τουρκία – Απαιτείται επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα

Κουμουτσάκος: Απρόβλεπτος γείτονας η Τουρκία – Απαιτείται επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Επαγρύπνηση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα” συνέστησε για το επόμενο διάστημα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τις απειλές της Τουρκίας εν όψει των ερευνών για εκμετάλλευση υδρογονανθράων στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Οι απειλές της Τουρκίας ότι δεν θα επιτρέψει σε εταιρείες εξουσιοδοτημένες από την Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρήσουν σε δραστηριότητες εξόρυξης σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ, παραβιάζουν κατάφορα τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Αποτελούν συνέχεια σε μια άκρως προβληματική πρακτική, που προστίθεται στην επίμονη και επικίνδυνη παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Γ. Κουμουτσάκο, οι απειλές αυτές δείχνουν ότι η Τουρκία εξελίσσεται «σε απρόβλεπτο γείτονα για Ελλάδα και Κύπρο, σε αβέβαιο σύμμαχο για τη Δύση, σε χώρα που “παράγει” αστάθεια και “καταναλώνει” ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της».

Παράλληλα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, τον ΟΗΕ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ «να αναλάβουν άμεσα και αποτελεσματικά ξεκάθαρη στάση απέναντι στους τουρκικούς εκβιασμούς, που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

Καταλήγοντας, εξέφρασε τη συμπαράσταση της ΝΔ στην κυπριακή κυβέρνηση που κινείται στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν (που δεν μιλά αγγλικά) μίλησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ για να του δώσει «γραμμή» τι να κάνουν οι ΗΠΑ με το Ιράν

UFO πάνω από την Ευρώπη: Οι Βρυξέλλες στρέφουν το βλέμμα στον ουρανό – Οι μαρτυρίες από Ελλάδα και Κύπρο

Στο όνομα της «Γαλάζιας Πατρίδας» η Τουρκία εκπαιδεύει στα σχολεία της μία νέα γενιά νεο-οθωμανών τζιχαντιστών

Στα χρόνια του φοβικού Μητσοτάκη οι Τούρκοι ζητάνε μέχρι και τη Μύκονο! Εθνική ταπείνωση

Νικόλας Φαραντούρης για τουρκικά «θαλάσσια πάρκα»: «Βλέπουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” να παίρνει, μέρα με τη μέρα, σάρκα και οστά»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...