ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εκλογές, Εμανουέλ Μακρόν, Εργασία, Συνδικαλισμός, Συνδικαλιστές, Φωτογραφίες,


















































Παλαιό Φάληρο: Σχολικό με μαθητές ανατράπηκε μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ
Washington Post: Το Ιράν χτύπησε πολύ περισσότερες βάσεις των ΗΠΑ από ό,τι έχει αναφερθεί
Νέο «χτύπημα» Καραμανλή: Σκανδαλώδης και πελατειακή η διαχείριση των αγροτικών ενισχύσεων
Οικ. Πατριάρχης και Αλέξης Τσίπρας: Εκκλησία και Αριστερά με κοινές ανθρωπιστικές αρχές και αξίες - Η Ελλάδα κράτος-πυλώνας της περιφερειακής
Θρίλερ στον Πύργο: Μετέφερε νεκρό άνδρα στο νοσοκομείο μέσα στο πορτ μπαγκάζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε την Πέμπτη αντιμέτωπος με τις έντονες αποδοκιμασίες περίπου πενήντα συνδικαλιστών στο Αλμπί, οι οποίοι καταφέρθηκαν κυρίως εναντίον του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, τη στιγμή που ο κεντρώος ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές άρχιζε μια επίσκεψη σε ένα υαλουργείο.
«Κατάργηση του νόμου για τα εργασιακά!», ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι συνδικαλιστές, ντυμένοι με πορτοκαλί γιλέκα και ορισμένοι με λάβαρα της CGT στα χέρια.


Ο Μακρόν κουβέντιασε για μερικά λεπτά με τους συνδικαλιστές, υπερασπιζόμενος κυρίως την βούλησή του να προκρίνει τις κλαδικές και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, στο πλαίσιο του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις που τέθηκε σε εφαρμογή το 2016.
«Προσπαθώ να εξηγήσω γιατί πιστεύω σε αυτή τη μεταρρύθμιση, η οποία θα δώσει μεγαλύτερα περιθώρια για κοινωνικό διάλογο μέσα στην επιχείρηση και σε (κάθε) κλάδο», σημείωσε ο υποψήφιος του En Marche!, φαβορί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, και πρόσθεσε ότι «θα επενδύσω 15 δισεκατομμύρια (ευρώ) στην κατάρτιση του κόσμου» διαβεβαιώνοντας ότι θα δώσει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να «αλλάξουν» τους κλάδους τους.
«Μπορούμε να μοιραστούμε τις διαφωνίες μας», απάντησε χαριτολογώντας ο πρώην υπουργός Οικονομίας όταν ένας διαδηλωτής είπε πως «μοιράζεται λιγότερα» με τον Μακρόν «απ’ ό,τι με την Μαρίν Λεπέν», την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου.
Όταν κατηγορήθηκε από έναν άλλον ότι τους «παραμυθιάζει», ο υποψήφιος απάντησε: «θα δείτε πως αυτό θα αλλάξει!».























































