ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γαλλία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Εμανουέλ Μακρόν, Εργασία, Φωτογραφίες,


















































«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» - Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
ΥΠΕΞ ΞΥΠΝΑ! Τζιχαντιστές στη Συρία επιτίθενται σε Ελληνορθόδοξους στη Σελεύκεια (Σκελεμπίγια)
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αρνείται τις διαπραγματεύσεις: Ένταση στις σχέσεις Βανς-Νετανιάχου - Προειδοποιήσεις Τουσκ για κλιμάκωση
Ιράν: Επιθέσεις σε χαλυβουργίες σε Ισφαχάν και Χουζεστάν
Τραμπ: «Έπεται η Κούβα» - Ομιλία με αιχμές για τις στρατιωτικές επιτυχίες των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ούτε μία ημέρα δεν πέρασε από την επικράτηση του Εμάνουελ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας και ήδη έγινε η πρώτη διαδήλωση εναντίον του.
Εκατοντάδες έκαναν πορεία διαμαρτυρία κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει ο Μακρόν, έπειτα από κάλεσμα των συνδικάτων, σύμφωνα με το BBC.
Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας, κατευθύνθηκαν κατόπιν στην Πλατεία της Βαστίλης φωνάζοντας: «αντικαπιταλιστές».
«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κοινωνία και την οικολογία», «υπέρ της ισότητας των δικαιωμάτων εναντίον ενός γενικευμένου πρεκαριάτου» ή «En Marx», παραφράζοντας την ονομασία του κόμματος του Μακρόν «En Marche!», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό.



Η ένταση δεν έλειψε, καθώς κάποιοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, ενώ έγιναν αρκετές συλλήψεις.
«Ελάχιστοι πολίτες ψήφισαν τον Μακρόν βάσει πεποίθησης» είπε ο 25χρονος Μισέλ Αντάμ, που δεν είναι συνδικαλιστής και που ψήφισε στον πρώτο γύρο τον Ζαν–Λικ Μελανσόν.
«Βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε» συμπλήρωσε. Για τον Μισέλ Βαμέν, του CGT Goodyear στην Αμιένη, «το Medef χειροκροτεί με ενθουσιασμό» την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν.























































