Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία

Ο Μακρόν παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα ζητήσει από το Κοινοβούλιο την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα έως την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η ισχύς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης επρόκειτο να λήξει στις 15 Ιουλίου και ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας θέλει έναν νέο νόμο για τη μάχη εναντίον της «τρομοκρατικής απειλής».

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε ότι το Κοινοβούλιο θα εξετάσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι την 1η Νοεμβρίου» και εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει «μέσα στις προσεχείς εβδομάδες» ένα «νομοθετικό κείμενο» για την ενίσχυση «της ασφάλειας έναντι της τρομοκρατικής απειλής» ανέφερε η προεδρία μετά τη λήξη συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για την άμυνα.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Η Κύπρος ζητά «απόδοση ευθυνών» στους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε Ελληνορθόδοξους στη Σελευκόβηλο

Συρία: Αυστηρή παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις επιθέσεις κατά Ελληνορθόδοξων στη Σελεύκεια (Σουκαϊλαμπίγια)

Ιρακινό Κουρδιστάν: Επίθεση με drones κατά της κατοικίας του Νετσιρβάν Μπαρζανί

ΥΠΕΞ ΞΥΠΝΑ! Τζιχαντιστές στη Συρία επιτίθενται σε Ελληνορθόδοξους στη Σελεύκεια (Σκελεμπίγια)

Κλιμάκωση στην Τεχεράνη: Οι σκληροπυρηνικοί ωθούν το Ιράν προς τα πυρηνικά όπλα εν μέσω ισραηλινών πληγμάτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr