ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μόσχα απέλασε για αντίποινα πέντε Μολδαβούς και δύο Εσθονούς διπλωμάτες

Η Μόσχα απέλασε για αντίποινα πέντε Μολδαβούς και δύο Εσθονούς διπλωμάτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, απέλασε πέντε Μολδαβούς και δύο Εσθονούς διπλωμάτες, μετά τις απελάσεις αντίστοιχου αριθμού Ρώσων διπλωματών, από την Εσθονία και Μολδαβία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών οι πέντε Μολδαβοί διπλωμάτες, μέλη του προσωπικού της πρεσβείας της Μολδαβίας στη Μόσχα πρέπει να εγκαταλείψουν την ρωσική επικράτεια εντός τριών ημερών.

Οι δύο Εσθονοί διπλωμάτες, ο γενικός πρόξενος της Εσθονίας στην Αγία Πετρούπολη και ο επικεφαλής του πρoξενικού γραφείου στο Πσκοφ, θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ρωσία εντός πέντε ημερών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κισινιόφ θα συνειδητοποιήσει τον “αντιπαραγωγικό χαρακτήρα των μη φιλικών ενεργειών του απέναντι στην Ρωσία” ενώ ο πρόεδρος της Μολδαβίας Ίγκορ Ντοντόν, σχολιάζοντας την απόφαση της Μόσχας, δήλωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών στα τελευταία 25 χρόνια δεν βρέθηκαν ποτέ άλλοτε στο χείλος της αβύσσου όπως βρίσκονται τώρα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην μολδαβική κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την εξέλιξη αυτή, οι οποίες όπως είπε “δεν λαμβάνουν αποφάσεις προς το συμφέρον του λαού τους, αλλά έχοντας ως αφετηρία τα γεωπολιτικά συμφέροντα των δυτικών συμβούλων τους”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρεσβευτής Πνινάτ Γιανάι για 28η Οκτωβρίου: «Το Ισραήλ αποτίει φόρο τιμής στο σθένος του Ελληνικού Λαού»

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν εγγυάται την ασφάλειά του Ζελένσκι για να μεταβεί στη Μόσχα όποτε θέλει

Ο Νίκος Δένδιας δέχτηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον νέο Πρεσβευτή της Βρετανίας

Το τέλος της αποικιακής τάξης, η θεολογία της απελευθέρωσης και η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στον μετααποικιακό κόσμο

Ούτε ΝΑΤΟ ούτε ΕΕ για την Ουκρανία και ευνοϊκοί όροι για τη Ρωσία σύμφωνα με νέο αμερικανικό σχέδιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr