ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαουδική Αραβία: Πέντε χρόνια φυλακή σε όποιον πει καλή κουβέντα για το Κατάρ

Σαουδική Αραβία: Πέντε χρόνια φυλακή σε όποιον πει καλή κουβέντα για το Κατάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη θέσπιση ποινών φυλάκισης μέχρι και πέντε έτη για Σαουδάραβες πολίτες που εκφράζουν συμπάθεια στο Κατάρ μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Al Akhbar, οι πολίτες της Σαουδικής Αραβίας θα υποχρεώνονται επίσης να πληρώσουν πρόστιμο 3 εκατομμυρίων ριγιάλ (πάνω από 700.000 ευρώ) εφόσον εκφράσουν στήριξη προς τη Ντόχα.

Τη Δευτέρα, η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα ΗΑΕ και η Αίγυπτος ανακοίνωσαν τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τον Κατάρ, κατηγορώντας την Ντόχα ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις και ότι αποσταθεροποιεί την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Οι Αρχές της ανατολικής Λιβύης, της Υεμένης, καθώς και των Μαλδίβων, του Μαυρίκιου, των Νησιών Κομόρες και της Μαυριτανίας ανακοίνωσαν επίσης τη διακοπή των σχέσεών τους με το Κατάρ ενώ η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι θα υποβαθμίσει το επίπεδο των διπλωματικών επαφών με το εμιράτο.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η χώρα επενέβη στα εσωτερικά άλλων χωρών και εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση των παραπάνω χωρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ερντογάν: «Η ασφάλεια της Τουρκίας δεν ξεκινά από το Χατάι, αλλά από το Χαλέπι, τη Δαμασκό και τη Βηρυτό»

Πώς η Σαουδική Αραβία με την Τουρκία σχεδιάζουν να «ακυρώσουν» τον IMEC και να παρακάμψουν πλήρως το Ισραήλ

Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν τα έξυπνα κινητά (smartphones), απειλώντας τους παραβάτες με στρατοδικεία

Οι ελληνικές Αρχές αναζητούν το δίκτυο «φίλων» του 37χρονου τζιχαντιστή της Χαμάς

Αυτός είναι ο 37χρονος «Μ» μέλος της Χαμάς που συνελήφθη στην Κρήτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr