ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Σύνοδος Κορυφής,


















































ΥΠΕΞ ΞΥΠΝΑ! Τζιχαντιστές στη Συρία επιτίθενται σε Ελληνορθόδοξους στη Σελεύκεια (Σκελεμπίγια)
«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» - Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
Ιράν: Επιθέσεις σε χαλυβουργίες σε Ισφαχάν και Χουζεστάν
Τραμπ: «Έπεται η Κούβα» - Ομιλία με αιχμές για τις στρατιωτικές επιτυχίες των ΗΠΑ
Χάκερ που συνδέονται με το Ιράν παραβίασαν το προσωπικό email του διευθυντή του FBI - Δημοσιοποίησαν αποσπάσματα στο διαδίκτυο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στίγμα αλλαγής πλεύσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ λίγο μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποτίμησαν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Η κ. Μέρκελ επεσήμανε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση τη επόμενη πενταετία να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη, στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας και στην απασχόληση και ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού σε πολλές χώρες, θέλει να στείλει μήνυμα στους πολίτες ότι η Ευρώπη αλλάζει.
Σχετικά με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ‘Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον στηρίζει, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει παράλληλα να ληφθεί υπόψη το γενικότερο πλαίσιο να μην παραβλεφθούν μεμονωμένες περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Όπως τόνισε, η Συνθήκη προβλέπει ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και την ειδική πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε, τέλος, ότι εκτός από το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον κ. Μπαρόζο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να συμφωνήσει και στο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί την επόμενη πενταετία. Δεσμεύθηκε ότι η ίδια θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την τόνωση της ανάπτυξης, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις για το πώς μπορεί αυτό να επιτευχθεί.























































