ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Εφάπαξ, Νέα Δημοκρατία, Συντάξεις, Υπουργείο Εργασίας,


















































Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Στόλος «Global Sumud» - Οι παραμυθάδες «σανδαλάκηδες» με νέο στολίσκο για τη Γάζα στις 29 Μαρτίου
Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ - Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις
Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τα πυρά του κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει το Υπουργείο Εργασίας το οποίο μέσω ανακοίνωσής του απαντά για τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ υπογραμμίζοντας πως «Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κάθε εβδομάδα εφευρίσκει έναν λόγο για να αμφισβητήσει το πλεόνασμα και να επαναλάβει μονότονα την καταστροφολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
«Το πλεόνασμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) είναι απολύτως πραγματικό και προκύπτει ξεκάθαρα από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του.
Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ κάθε εβδομάδα εφευρίσκει έναν λόγο για να αμφισβητήσει το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ και να επαναλάβει μονότονα την καταστροφολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ξεκαθαρίζουμε ότι η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση όλων των ληξιπρόθεσμων συντάξεων και εφάπαξ, με ειδική επιχορήγηση που λαμβάνει στο πλαίσιο του δανειακού προγράμματος. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης, μεγάλο μέρος της δόσης που θα εκταμιευτεί τις επόμενες μέρες θα χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Επομένως, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ δεν επηρεάζεται από τον ρύθμό εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων συντάξεων.
Τα κόμματα που με τις πολιτικές τους οδήγησαν στα όρια της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας το ασφαλιστικό, που συσσώρευσαν εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς και ληξιπρόθεσμες αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ, οφείλουν να είναι πιο συγκρατημένα και να μην τρομοκρατούν τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους με ανεύθυνες και αβάσιμες τοποθετήσεις.
Η έκδοση των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο ρυθμός υλοποίησής της επιταχύνεται καθημερινά, με στόχο την πλήρη εκκαθάριση όλων των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων».























































