Τραγικό τέλος είχε η Γαλλίδα φιλόσοφος, Anne Dufourmantelle, η οποία υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες στη χώρα της.
Στην προσπάθεια της να σώσει δύο παιδιά, των οποίων η ζωή βρισκόταν σε κίνδυνο, η Γαλλίδα φιλόσοφος βρήκε τραγικό θάνατο στα νερά του Σαν-Τροπέ.
Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή στην παραλία Pampelonne, όταν η φιλόσοφος και ψυχαναλύτρια είδα δύο παιδιά να κολυμπούν και να αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των δυνατών ανέμων που φυσούσαν στην περιοχή.Ένα ρεύμα παρέσυρε όμως την άτυχη Dufourmantelle, με αποτέλεσμα να πνιγεί. Τα παιδιά, τελικά, βγήκαν σώα από το νερό με τη βοήθεια των ναυαγοσωστών.
Η κηδεία της 53χρονης πρόκειται να γίνει στο Ramatuelle στην νότια Γαλλία, την Τρίτη.
Η Dufourmantelle είχε γράψει πολυάριθμα δοκίμια σχετικά με τη σημασία της ανάληψης ρίσκων και την ανάγκη αποδοχής ότι η έκθεση σε οποιεσδήποτε πιθανές απειλές είναι μέρος της καθημερινής ζωής.
Ποια ήταν
Είχε πλούσιο έργο είχε γράψει δοκίμια σχετικά με τη σημασία της ανάληψης ρίσκων και την ανάγκη αποδοχής.
Μάλιστα σε συνέντευξή της στην Liberation το 2015 είχε τονίσει πως η ιδέα της «απόλυτης ασφάλειας – όπως και του μηδενικού κινδύνου – είναι μη ρεαλιστική». «Όταν υπάρχει πραγματικά ένας κίνδυνος που πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς για να επιβιώσει, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού στο Λονδίνο, υπάρχει ένα ισχυρό κίνητρο για δράση και διάθεση να υπερβούμε τα όρια μας», πρόσθεσε.
Μεταξύ των βιβλίων που είχε γράψει ήταν το Εγκώμιο του κινδύνου το 2011, η Υπεράσπιση του Μυστικού το 2015 ενώ στην Ελλάδα έγινε γνωστή με το «Τόνι Νέγκρι, Η ζωή μου από το Άλφα ως το Ωμέγα»
Σε τηλεοπτική εκπομπή εξέφρασε τη θέση της στο θέμα που περιλάμβανε η ατζέντα, «για ποιον λόγο να δώσει κάποιος τη ζωή του σήμερα». Τοποθετούμενη είχε πει ότι η θυσία «κάνει ένα άτομο να θεωρείται ζωντανό», «η ζωή χωρίς αυτό που αποκαλείται θυσία δεν έχει νόημα».