ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαδήλωση Σκοπιανών εθνικιστών με αίτημα να μην διαμελιστεί η χώρα τους μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας

Διαδήλωση Σκοπιανών εθνικιστών με αίτημα να μην διαμελιστεί η χώρα τους μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Σκόπια,

Το κίνημα των λεγόμενων «σκληροπυρηνικών» (Τβάρντοκόρνι), μετά από ενός λεπτού προσευχής στο προαύλιο του καθεδρικού ναού του Αγίου Κλήμεντου της Οχρίδας, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας το απόγευμα του Σαββάτου με κύριο αίτημα να δοθεί χάρη όπως λένε στους «εισβολείς» του Κοινοβουλίου των Σκοπίων στις 27 Απριλίου, όπου επιτέθηκαν στον νυν πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τους επικεφαλής αλβανικών κομμάτων.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιδιωκόμενη διγλωσσία στη χώρα, αλβανικά και βουλγαρικά και ζήτησαν επίσης να μην επαναληφθεί το 2001, όπου, σύμφωνα με αυτούς, εγκαταστάθηκαν στα Σκόπια από 100 έως 200 χιλιάδες Αλβανοί Κοσοβάροι.

Ένα κύριο αίτημα, επίσης, ήταν να μη διαμελιστούν τα Σκόπια μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, όπως αφήνεται να εννοηθεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη διαμαρτυρία συμμετείχαν πάνω από διακόσια άτομα που έφεραν πανό «Λευτεριά στους πατριώτες- φυλακή στους προδότες».

Κρατούσαν σημαίες που είχαν τον Ήλιο της Βεργίνας, δίνοντας το στίγμα της ιδεολογίας τους.

Η διαμαρτυρία των “σκληροπυρηνικών”, όπως μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, βρίσκονταν σε όλη τη διάρκεια της υπό αστυνομική επιτήρηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία και Ελληνισμός: φιλελληνισμός, γεωπολιτική, κομμουνισμός και εκκλησιαστική πολιτική

Εκλογές στη Σερβία: Ο Βούτσιτς παραδέχθηκε την ήττα του από τη «λίστα των φοιτητών»

Στην Αλβανία οι βουλευτές πλακώθηκαν μεταξύ τους στο ξύλο

Σαμαράς κατά Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη για το ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά»

Στην Αλβανία οι διαδηλωτές πυρπολούν κυβερνητικά κτίρια και η Αστυνομία τούς «ρίχνει» με πλαστικές σφαίρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr