Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιρλανδία αποπληρώνει πρόωρα δάνεια 5,5 δισ. από ΔΝΤ, Σουηδία και Δανία

Η Ιρλανδία αποπληρώνει πρόωρα δάνεια 5,5 δισ. από ΔΝΤ, Σουηδία και Δανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αποπληρώσει πρόωρα 5,5 δισ. ευρώ  που έλαβε σε δάνεια διάσωσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τη Σουηδία και τη Δανία.

Όπως μεταδίδουν οι Irish Times, περίπου 4,5 δισ. ευρώ θα καταβληθούν στο ΔΝΤ για την εξόφληση και των τελευταίων εκκρεμών δανείων από το πρόγραμμα διάσωσης που έλαβε η χώρα. Στη Σουηδία, η Ιρλανδία θα πληρώσει 0,6 δισ. ευρώ, ενώ η Δανία θα λάβει 0,4 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Paschal Donohoe, δήλωσε πως η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων θα προσφέρει εξοικονόμηση τόκων, θα βελτιώσει τη ρευστότητα και θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να αγοράσει περισσότερα ιρλανδικά ομόλογα.

Σύμφωνα με το ιρλανδικό υπουργείο Οικονομικών, η εξοικονόμηση από τους τόκους μπορεί να ανέλθει στα 150 εκατ. ευρώ.

«Οι πρόωρες αυτές αποπληρωμές, ειδικά η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, θα σηματοδοτήσουν ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για την Ιρλανδία, καταδεικνύοντας την ισχύ της οικονομίας μας» σημείωσε ο κ. Donohoe.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

EBU: Κανονικά στη Eurovision 2026 το Ισραήλ – Αποχωρούν Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε στους συμμάχους για την ανάγκη για ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία

Ρωσική αεροπορική περιπολία πάνω από τη Βαλτική με βομβαρδιστικά Tu-22M3

Συμφωνία Ουκρανίας-ΔΝΤ για πρόγραμμα 8,2 δισ. δολαρίων

Σουηδία: Λεωφορείο έπεσε σε στάση στη Στοκχόλμη – Αναφορές για πολλούς νεκρούς και τραυματίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr