ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία και Σαουδική Αραβία τα “βρήκαν” στα αντιαεροπορικά συστήματα S-400

Ρωσία και Σαουδική Αραβία τα “βρήκαν” στα αντιαεροπορικά συστήματα S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν για την αγορά αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti η επίσημη εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για ζητήματα τεχνολογικής και στρατιωτικής συνεργασίας Μαρία Βαραμπιόβα.

Επίσης το Ριάντ θα αγοράσει από την Μόσχα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα «Cornet-3M» , βαρέος τύπου πυροβόλα TOC-1A Buratino, οπλοβομβιδοβόλα AGC-30 και αυτόματα Καλάσνικοφ ΑΚ-130.

Εκτός των άλλων η Rosoaboronexport και η Σαουδαραβική πολεμική βιομηχανία (SAMI), υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αυτομάτων τυφεκίων ΑΚ-103 και σφαιρών για τα συγκεκριμένα αυτόματα.

Την προηγούμενη εβδομάδα το Πεντάγωνο είχε εκφράσει την ανησυχία του όσον αφορά τα σχέδια της Σαουδικής Αραβίας ν΄ αγοράσει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400, επικαλούμενο την «επιχειρησιακή ασυμβατότητα των συστημάτων αυτών με τα αντίστοιχα αμερικανικά συστήματα».

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του είχε υπογραμμίσει ότι η συνεργασία Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας στον αμυντικό τομέα δεν στρέφεται εναντίον τρίτων χωρών, αλλά προσβλέπει να εγγυηθεί «την σταθερότητα στον κόσμο και την περιοχή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιορδανία καλεί τους Αμερικανούς σε εγρήγορση μετά την πολύνεκρη επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία

Μέγκαν Μαρκλ: Στο στόχαστρο έρευνας ο πατέρας της – «Δεν είχε επαφή με τα παιδιά μου για να τα προστατεύσω»

Απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας υπό αμερικανική διαμεσολάβηση

Το τέλος της Ευρώπης ή το τέλος των ψευδαισθήσεών της;

Η Μέση Ανατολή εισέρχεται σε μια περίοδο ιστορικής μετάβασης – Γεωπολιτική και θρησκεία σε διαρκή αλληλεπίδραση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr