ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eπίτιμος διδάκτορας στο ΑΠΘ ο Διονύσης Σαββόπουλος

Eπίτιμος διδάκτορας στο ΑΠΘ ο Διονύσης Σαββόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ο ήχος της μουσικής του και η φωνή της ποίησής του, ένα άλλοτε ρομαντικό, άλλοτε αισθησιακό και άλλοτε ελευθεριάζον αμάλγαμα, αποτελούν ένα από τα πιο ερεθιστικά και τιμαλφή τεκμήρια της ζωής που ζήσαμε κατά τις τελευταίες δεκαετίες», σημειώνει το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ που αποφάσισε ομόφωνα να αναγορεύσει το Διονύση Σαββόπουλο σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στις 19:00, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου, ο τιμώμενος πρόσφερε για πολλά χρόνια και με άριστα αποτελέσματα στη μελέτη και την ερμηνεία του ελληνικού τραγουδιού.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος γεvvήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 2 Δεκεμβρίου του 1944.

Σε ηλικία 19 ετών μετακόμισε στην Αθήνα και εγκατέλειψε τη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Έκτοτε ζει στην Αθήνα, εγραψε και παρουσίασε δεκάδες δίσκους στίχους και μουσική δική του.

Στην τελετή επιτιμοποίησής του χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Αιμίλιος Μαυρουδής, ενώ τον έπαινο του τιμώμενου θα εκφωνήσει ο καθηγητής του ίδιου τμήματος, ακαδημαϊκός Θεόδωρος Παπαγγελής.

Στην αντιφώνησή του ο Διονύσης Σαββόπουλος θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πώς Ρωσία, Κίνα και Κατάρ πείθουν τη Δύση να στραφεί εναντίον του εαυτού της

Αλ. Τσίπρας: «Έχουμε μια δημόσια παιδεία που είναι κατ’ όνομα δημόσια παιδεία» – Κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΕΛ.Α.Σ.: Για τον Μητσοτάκη η παιδεία ΔΕΝ είναι πυλώνας εθνικής ανάπτυξης – Το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ. για τα παιδιά της πατρίδας

Ο Αλ. Τσίπρας τελειώνει τη νεοφιλελεύθερη κερδοσκοπία στην εκπαίδευση: «Φοιτητική υποτροφία 500 ευρώ τον μήνα» – «Καταργούμε τις Πανελλαδικές»

Η ΕΛ.Α.Σ. «τσάκισε» τις προχειρότητες του «εκσυγχρονιστή» Πιερρακάκη: Δεν θα επιτρέψουμε «την επικράτηση σκοπιμοτήτων και ασυδοσίας στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης στην πατρίδα μας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr