ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Nέες διώξεις κατά “γκιουλενιστών” του Πανεπιστημίου Μαρμαρά

Τουρκία: Nέες διώξεις κατά “γκιουλενιστών” του Πανεπιστημίου Μαρμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διώξεις “γκιουλενιστών” στην Τουρκία, καθώς η τουρκική αστυνομία ξεκίνησε επιχειρήσεις για τον εντοπισμό 42 υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη, τους οποίους κατηγορεί για διασυνδέσεις με την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο χρόνο.

Μέχρι στιγμής 22 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της επιχείρησης, ανακοίνωσε η αστυνομία προσθέτοντας ότι οι ύποπτοι θεωρείται ότι είχαν επαφή με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιούλιο 2016, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη. Μετά το πραξικόπημα οι αρχές έχουν συλλάβει περίπου 50.000 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους.

Άλλοι περίπου 150.000, ανάμεσά τους καθηγητές, δικαστές και στρατιωτικοί έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι επιχειρήσεις καταστολής έχουν προκαλέσει ανησυχία στους δυτικούς συμμάχους της Τουρκίας και σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, που υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί ως πρόφαση την απόπειρα πραξικοπήματος για να καταστείλει τους διαφωνούντες.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της διατείνεται ότι τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται με βάση την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε μετά το πραξικόπημα, είναι απαραίτητα εξαιτίας των απειλών για την ασφάλειά της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Τουρκία αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες κατά 229%, στοχεύοντας στην ανάπτυξη δικών της τεχνολογιών

Το Ισραήλ έτοιμο να προκαλέσει χάος στην Τουρκία

Ο Φαραντούρης έριξε σφαλιάρα στους Τούρκους από την Κάσο: «Πόντιση καλωδίου και επέκταση στα 12 ν.μ. νοτίου της Κρήτης»

Η Τουρκία σχεδιάζει σενάρια πολέμου εν μέσω των διευρυνόμενων αμυντικών δεσμών Ισραήλ-Ελλάδας, αποκαλύπτει επίσημη επιστολή

Αρμενικά δικαστικά έγγραφα: Η Τουρκία μετέφερε 2.000 Σύρους τζιχαντιστές στο Αζερμπαϊτζάν για πολεμήσουν τους Αρμένιους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr