ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Μπουκαμάλ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζιχαντιστές,


















































Ο Πεζεσκιάν προειδοποίησε τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ για «ασφυξία» από τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό - Τελείωναν φάρμακα και τρόφιμα στο Ιράν
Η Τουρκία προειδοποιεί για ανανεωμένο περιφερειακό πόλεμο καθοδηγούμενο από το Ισραήλ
Να σταματήσουμε τον ψευδοχαλίφη Ερντογάν ΤΩΡΑ πριν βυθίσει την περιοχή σε νεοοθωμανικό πόλεμο
Ηράκλειο: Η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη, η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της
Την ανάπτυξη ισραηλινού «Σιδηρού Θόλου» στα Εμιράτα (ΗΑΕ) επιβεβαίωσε Ισραηλινή Υπουργός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του εξεδίωξαν ξανά την Κυριακή το Ισλαμικό Κράτος από την Αλ Μπουκαμάλ, την τελευταία πόλη που παρέμενε στα χέρια των τζιχαντιστών στο έδαφος της Συρίας, όπου τα μέλη της οργάνωσης δεν κατέχουν πια παρά μόνο μερικούς θύλακες.
Εν τω μεταξύ, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση στα αντιμαχόμενα μέρη να μη στοχοθετούν πλέον τους άμαχους μετά τους βομβαρδισμούς δυνάμεων του καθεστώτος στην Ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, που στοίχισαν ακόμη οκτώ ζωές πολιτών και τραυμάτισαν τουλάχιστον 25 άλλους άμαχους, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ένας εικονολήπτης του Γαλλικού Πρακτορείου σε αυτή την περιοχή κατέγραψε πολύ σκληρές σκηνές, με γιατρούς που προσπαθούσαν να σώσουν βαριά τραυματισμένα παιδιά, κάποια ακρωτηριασμένα.
Στο ανατολικό μέτωπο, το Ισλαμικό Κράτος παρά τη «σθεναρή αντίσταση» που πρόβαλε έχασε την Μπουκαμάλ, και δεν ελέγχει πια παρά μόνο μερικούς μικρούς θύλακες στην έρημο της Συρίας, καθώς το «χαλιφάτο» που εγκαθίδρυε το 2014 αποτελεί πλέον παρελθόν.























































