Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφοδρές αεροδρομικές επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη

Σφοδρές αεροδρομικές επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο στρατός των ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες διεξήγαγε δύο αεροπορικές επιδρομές εναντίον τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Λιβύη.

Σε ανακοίνωσή της η AFRICOM, η μικτή διοίκηση των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για την Αφρική, διευκρίνισε ότι μία επιδρομή έγινε την Παρασκευή και άλλη μία την Κυριακή.

Και οι δύο έγιναν κοντά στην πόλη Φουκάχα, χωρίς να διευκρινιστεί πόσοι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε καταλάβει τη Σύρτη στις αρχές του 2015, μετατρέποντάς τη στην πιο σημαντική του βάση εκτός Μέσης Ανατολής και προσελκύοντας μεγάλο αριθμό ξένων τζιχαντιστών.

Η οργάνωση επέβαλε την ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου που εφάρμοζε στους κατοίκους κι επέκτεινε τον έλεγχό της σε μια έκταση περίπου 250 χιλιομέτρων κατά μήκος των ακτών της Λιβύης στη Μεσόγειο.

Όμως δεν μπόρεσε να αποκτήσει ερείσματα πουθενά αλλού στη Λιβύη και εκδιώχθηκε από τη Σύρτη τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από μια εκστρατεία δυνάμεων από τη Μισράτα που υποστηρίχθηκαν αεροπορικά από τις ΗΠΑ.

Έκτοτε πολλοί τζιχαντιστές έχουν καταφύγει σε κοιλάδες της ερήμου και απομονωμένες εκτάσεις με λόφους νοτιοανατολικά της Τρίπολης, καθώς επιδιώκουν ακόμη να εκμεταλλευθούν τον πολιτικό διχασμό και την ακυβερνησία στη Λιβύη και να εκδικηθούν για την ήττα τους στη Σύρτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ εκπλήσσει ξανά: Αμερικανικές δυνάμεις θα εισέλθουν στο Ιράν για την κατάσχεση όλου του εμπλουτισμένου ουρανίου, ακόμη και με πλήρη συμφωνία

Το παράθυρο των 120 ωρών για την επιβίωση του Ιράν μόλις άνοιξε

Στον ναύσταθμο της Κρήτης επέστρεψε το USS Gerald Ford

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναβάλλει για πέντε ημέρες τα πλήγματα κατά των ιρανικών ενεργειακών υποδομών – Το Ιράν διαψεύδει τις «παραγωγικές συζητήσεις» και μιλά για υποχώρηση Τραμπ

Το Ιράν απειλεί με πλήγματα σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας μετά το τελεσίγραφο Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr