ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ζιμπάμπουε,


















































Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Κυψέλη: Συνελήφθη 26χρονος Αφγανός για τη δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας που βρέθηκε σε βαλίτσα
Η Καρυστιανού διέγραψε τον Αυγερινό για... «άδηλο σχέδιο διαβολής» - «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι» η απάντηση του δημοσιογράφου
Ο Δούναβης στερεύει λόγω καύσωνα: Αποκαλύφθηκε σκελετός γιγάντιου μαμούθ στη Βουλγαρία
Βάφτηκε με τα παλαιστινιακά χρώματα πολιτική αφίσα του Γκαντί Αϊζενκότ στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μετά από 37 χρόνια αλλάζει σελίδα η Ζιμπάμπουε. Ο 93χρονος πρόεδρος Ρόμπερτ Μουγκάμπε υπέβαλε την παραίτησή του μία εβδομάδα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα και ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας, ο Έμερσον Μνανγκάγκουα, παίρνει τη θέση του και αναλαμβάνει τα ηνία.
Ο 75χρονος θα ορκιστεί ως προσωρινός ηγέτης, δήλωσε ο Simon Kaya Moyo, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Ζιμπάμπουε και θα παραμείνει στην εξουσία το αργότερα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν -υπό ομαλές συνθήκες- είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές.
Ο Μνανγκάγκουα είχε φύγει από τη χώρα, επικαλούμενος «απειλές» εναντίον του ιδίου και της οικογένειάς του, μετά την απόλυση του από τον Μουγκάμπε από αντιπρόεδρο στις 6 Νοεμβρίου, και αφού η σύζυγος του προέδρου, Γκρέις Μουγκάμπε, τον κατηγόρησε ότι σχεδίαζε πραξικόπημα.
Νωρίτερα την Tετάρτη , ο Μνανγκάγκουα συναντήθηκε στην Πρετόρια με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα. Εικόνες από τη συνάντηση αυτή μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι eNCA.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο νέος πρόεδρος κληρονομεί μια οικονομία όπου εκτιμάται ότι το 95% του εργατικού δυναμικού είναι άνεργο, οι δημόσιες υποδομές καταρρέουν και υπάρχει μεγάλη έλλειψη μετρητών και τροφίμων.























































