ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Έσπασαν” σε ομάδες για αντιπερισπασμό και “ξεφτίλισαν” τα μέτρα ασφαλείας γαλλικού πυρηνικού εργοστάσιου (φωτο)

“Έσπασαν” σε ομάδες για αντιπερισπασμό και “ξεφτίλισαν” τα μέτρα ασφαλείας γαλλικού πυρηνικού εργοστάσιου (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέλη της οργάνωσης Greenpeace σε ομάδες εισέβαλαν τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού του Κρουά-Μες, στη νότια Γαλλία, και ορισμένοι αναρριχήθηκαν σε ένα από τα κτίριά του, ανακοίνωσε η οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Θέλουμε να δείξουμε τα κενά ασφαλείας στις δεξαμενές εναπόθεσης του χρησιμοποιημένου καυσίμου, που είναι κατασκευασμένες όπως στα κανονικά κτίρια με χαμηλού βαθμού προστασία. Αρκεί να γίνει μία τρύπα για να έχουμε φωτιά στα καύσιμα», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιανίκ Ρουσελέ της Greenpeace.

«Τα κτίρια αυτά περιέχουν την μεγαλύτερη ποσότητα ραδιενέργειας σε έναν πυρηνικό σταθμό και δεν διαθέτουν επαρκή προστασία απέναντι στους κινδύνους εξωτερικών επιθέσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Τρεις ξεχωριστές ομάδες

Στην σημερινή ενέργεια της Greenpeace συμμετείχαν τρεις ομάδες, με 22 ακτιβιστές συνολικά.

Η πρώτη ομάδα κατευθύνθηκε προς την αστυνομική δύναμη για να εξηγήσει τους στόχους της επιχείρησης και συνελήφθη.

Η δεύτερη ομάδα κατευθύνθηκε προς τον αντιδραστήρα αριθμό 4.

Η τρίτη κατευθύνθηκε προς τη δεξαμενή εναπόθεσης του χρησιμοποιημένου καυσίμου.

Τέσσερις ακτιβιστές παρέμειναν κρεμασμένοι στο κτίριο της δεξαμενής δύο ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ΕΛ.Α.Σ. στρίμωξε τον Μητσοτάκη: Έχεις σκοπό να βάλεις πλαφόν στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων; Ή θα την πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός;

«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» – Χάος στη Μέση Ανατολή – Όλοι οι Άραβες μιλάνε με τους Ισραηλινούς και ο καθένας μόνος του

Ιράκ: Έξι Γάλλοι υπήκοοι, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή

Σαουδική Αραβία: Καπνός στο αεροδρόμιο του Ριάντ – Στις φλόγες δεξαμενή της «Αράμκο»

Ελευθεροτεκτονισμός: Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας με Ιρανούς που αντιστέκονται στο αιματοβαμμένο καθεστώς των μουλάδων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr