Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τρελό” σόου Λοβέρδου στο ΥΠΕΞ! Μπήκε στο Υπουργείο και ζητούσε από όποιον έβρισκε μπροστά του τα… απόρρητα

“Τρελό” σόου Λοβέρδου στο ΥΠΕΞ! Μπήκε στο Υπουργείο και ζητούσε από όποιον έβρισκε μπροστά του τα… απόρρητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Εξωτερικών με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Λοβέρδο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εμφανίστηκε απροειδοποίητα στο Υπουργείο και άρχισε να ζητά από τον πρώτο διπλωμάτη που βρήκε μπροστά του, άνθρωπο άσχετο με την υπόθεση, τα τηλεγραφήματα Ειδικού Χειρισμού για την υπόθεση των βλημάτων.

Επρόκειτο για κακό σόου, ιδιαίτερα εάν αναλογιστεί κανείς ότι τη Δευτέρα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός είχε κάνει σαφές ότι τα εν λόγω έγγραφα θα τα δουν μόνο οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών ομάδων. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν γνωρίζουμε εάν θεωρεί τον εαυτό του αρχηγό, πάντως σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά του περιγράφεται ως “αστεία” από όσους είχαν την ατυχία να είναι μάρτυρες της επίσκεψής του.

Όπως είπαν στο TRIBUNE κύκλοι του υπουργείου, ένας σοβαρός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι αν θέλει να έχει δικαίωμα ανάγνωσης διαβαθμισμένων εγγράφων –εφόσον έχει προηγουμένως εξασφαλίσει την απαραίτητη εξουσιοδότηση από τους αρμοδίους φορείς- πρέπει να κάνει κάποια βασικά πράγματα.

Κατ’ ελάχιστον, να απευθύνει σχετικό αίτημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, να ζητήσει συνάντηση και να καθορισθεί συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία.

Αντιθέτως, ένας κυνηγός εντυπώσεων, ή θεατρίνος όπως θα έλεγαν μερικοί, προσέρχεται απροειδοποίητα, βρίσκει μια πόρτα ανοιχτή στο Υπουργείο, μετά τον έλεγχο ασφαλείας μπαίνει και ζητά από τον πρώτο αναρμόδιο υπάλληλο που θα συναντήσει να του δείξει διαβαθμισμένα έγγραφα. Όταν ο υπάλληλος αρνείται, ως οφείλει, τότε ο «περαστικός» της ιστορίας μας καταγγέλλει στους δημοσιογράφους ότι το Υπουργείο, η ηγεσία του και οι υπάλληλοί του απαγόρευσαν την –κατά τον ίδιο- «δικαιωματική» του πρόσβαση στα εν λόγω έγγραφα.

Δυστυχώς, όπως σχολιάζουν συνεργάτες του κ. Κοτζιά, ο κ. Λοβέρδος δεν ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Όταν ήρθε στο Υπουργείο την Τρίτη, χωρίς να έχει ειδοποιήσει κανέναν προηγουμένως, ζήτησε επίμονα να διαβάσει έγγραφα υψηλής διαβάθμισης, χωρίς καν να επικαλεστεί εξουσιοδότηση από την κα Γεννηματά, όπως διατείνεται δημοσίως.

Για κάποιον ο οποίος έχει διατελέσει Αναπλ. Υπουργός στο συγκεκριμένο Υπουργείο, είναι τουλάχιστον προβληματική η προχειρότητα με την οποία προσεγγίζει το ζήτημα ο συγκεκριμένος πολιτευτής, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Συμπληρώνουν δε, ότι δεν θα μπορούσε να είναι πιο προφανής η πραγματική πρόθεση πίσω από τις κινήσεις αυτές, δηλαδή η εξασφάλιση τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού χρόνου για τις σχεδόν καθημερινές πλέον «παραστάσεις» του. Εν ολίγοις, αστειότητες σε καιρούς όπου χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Η “έφοδος” Λοβέρδου ανάγκασε για μια ακόμη φορά τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στην άπω Ανατολή, να βρει χρόνο ανάμεσα στις άκρως σημαντικές συναντήσεις του για να ασχοληθεί με τις αστειότητες της εγχώριας μικροπολιτικής.

Ο Νίκος Κοτζιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση την Τρίτη:

Είναι δικαίωμα του κ. Λοβέρδου, εφόσον το επιθυμεί, να συνεχίσει να ψεύδεται και να επιδιώκει να πρωταγωνιστεί σε θέατρο του παραλόγου προκειμένου να περιφέρεται στα κανάλια και τα ραδιόφωνα.

Ωστόσο, η σημερινή εμφάνισή του στο Yπουργείο Eξωτερικών, όπου κατέφθασε απροειδοποίητα και συνομίλησε με έναν αναρμόδιο διπλωμάτη και μάλιστα κατά την απουσία μου, είναι άλλο ένα δείγμα έλλειψης σοβαρότητας.

Ως γνωστόν, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τόνισε χθες ότι οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Λοβέρδος, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, δεν είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να απαιτήσει πιεστικά, χωρίς καν να επικαλεστεί εξουσιοδότηση από την κα Γεννηματά, όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα στα ΜΜΕ, να δει τα εν λόγω.

Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τον κ. Κουμουτσάκο, ο όποιος, αφού χθες εψεύσθη από το βήμα της Βουλής, διατύπωσε σήμερα και πάλι μέσω ΜΜΕ, ανάλογο αίτημα λησμονώντας ότι ούτε εκείνος είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας.

Υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση στην κα Γεννηματά και στον κ. Μητσοτάκη, εφόσον το επιθυμούν, να έρθουν στο Υπουργείο Εξωτερικών σε χρόνο που θα τους εξυπηρετεί προκειμένου να διαβάσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα.

Τέλος, καλώ εκ νέου τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα όπως αυτά στα οποία καταφεύγουν οι κ.κ. Λοβέρδος και Κουμουτσάκος δεν έχουν καμία θέση σε μια σοβαρή δημοκρατική πολιτεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...