ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πουτζδεμόν και οι υπουργοί του θα μείνουν για ακόμα ενάμιση μήνα στις Βρυξέλλες

Ο Πουτζδεμόν και οι υπουργοί του θα μείνουν για ακόμα ενάμιση μήνα στις Βρυξέλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έως τα μέσα Ιανουαρίου θα μείνουν στις Βρυξέλλες ο αποπεμφθείς από τη Μαδρίτη πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν και οι υπουργοί του, των οποίων την έκδοση έχει ζητήσει η ισπανική δικαιοσύνη.

«Σε κάθε περίπτωση, θα βρίσκονται (στις Βρυξέλλες) τουλάχιστον ως την 21η Δεκεμβρίου, και υπολογίζω ότι αυτό δεν θα αλλάξει ως τα μέσα του Ιανουαρίου», δήλωσε ο Τζάουμα Αλόνσο Κουεβίλιας στο καταλανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Rac1.

«Είμαι πεπεισμένος πως ό,τι κι αν συμβεί θα υπάρξει προσφυγή σε εφετείο και ακυρωτικό δικαστήριο» για να αποφευχθεί η έκδοσή τους από το Βέλγιο στην Ισπανία, εξήγησε ο ίδιος.

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας είχε καταφύγει στο Βέλγιο μαζί με τέσσερις από τους υπουργούς του αφού η ισπανική κυβέρνηση έθεσε υπό τον απευθείας έλεγχο της Μαδρίτης την Καταλονία, που όδευε να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της, την 28η Οκτωβρίου.

Όπως και άλλοι αυτονομιστές Καταλανοί ηγέτες, που φέρονται να συμμετείχαν στην προετοιμασία αυτής της απόπειρας απόσχισης, κατηγορούνται για εξέγερση, στάση και κατάχρηση δημοσίων κεφαλαίων.

Μετά την φυγή τους, άλλα μέλη της κυβέρνησης που αποπέμφθηκε προφυλακίστηκαν.

Ο Πουτζδεμόν είναι υποψήφιος στις εκλογές στην επαρχία, επικεφαλής του δικού του ψηφοδελτίου, και υποστηρίζει ότι είναι ο «νόμιμος πρόεδρος» της καταλανικής κυβέρνησης.

Σε περίπτωση νίκης του, ο Πουτζδεμόν «έχει εκφράσει την πρόθεση να πάει και να αναλάβει πρόεδρος της Τζενεραλιτάτ (σ.σ. της καταλανικής κυβέρνησης), ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με τη βελγική δικαιοσύνη», είπε ο δικηγόρος του.

Ερωτηθείς σχετικά με την ακροαματική διαδικασία που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα σε βελγικό δικαστήριο προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα της Ισπανίας οι βελγικές Αρχές να προχωρήσουν στην έκδοση του Πουτζδεμόν, ο δικηγόρος ανέφερε ότι «δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει, ούτε εάν τα πρόσωπα που αφορά θα κληθούν» από την έδρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρούτε: Οι Ευρωπαίοι «έλαβαν το μήνυμα» Τραμπ – Σε εφαρμογή οι συμφωνίες για τις βάσεις

Ισπανία: Η Δικαιοσύνη αναγνωρίζει το δικαίωμα να χαρακτηρίσει κάποιος τους Μάρτυρες του Ιεχωβά «καταστροφική αίρεση»

Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο: Αποφύγετε εβραϊκούς χώρους σε όλη την Ευρώπη

Οι ΗΠΑ απειλούν την Ισπανία με αποπομπή από το ΝΑΤΟ – «Δεν υπάρχει διάταξη για την αποβολή μελών», απαντά η Συμμαχία

Διχασμένη η ΕΕ για την αναστολή της συμφωνίας με το Ισραήλ: Ισπανία και Ιρλανδία πιέζουν για ανάληψη δράσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr