Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Εγκεφαλικό”… ο Ερντογάν! Οι Κούρδοι υποστηρίζονται και από τους Ρώσους και έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου

“Εγκεφαλικό”… ο Ερντογάν! Οι Κούρδοι υποστηρίζονται και από τους Ρώσους και έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο… εγκεφαλικό υπέστη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εκεί που νόμιζε ότι είναι μόνο η “αμερικανική συνωμοσία” που υποστηρίζει τους Κούρδους της Συρίας, θεωρώντας ότι έχει τους Ρώσους με το μέρος του, οι Κούρδοι των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μεγαλύτερης συνιστώσας των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Ρώσους.

Ανώτεροι Ρώσοι αξιωματικοί που βρίσκονται στη Συρία παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου με τους εκπροσώπους των YPG και των SDF σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Τις κουρδικές YPG εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Νουρί Μαχμούντ. Παρόντες ήταν επίσης οι αξιωματούχοι του Στρατιωτικού Συμβουλίου της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ που έχουν συγκροτήσει οι SDF και μαζί τους παρακάθισαν και οι Ρώσοι αξιωματικοί.

Αφού έγινε αναφορά στον αποτελεσματικό ρόλο των κουρδικών YPG ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, την εμπιστοσύνη τους στους Κούρδους και στους συμμάχους τους -Άραβες και Ασσύριους δημοκρατικούς- εξέφρασαν και οι αρχηγοί των τοπικών αραβικών φυλών.

Έγινε επίσης ξεκάθαρο και αυτό πρέπει να προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στους Τούρκους, ότι οι Κούρδοι υποστηρίχτηκαν στις πρόσφατες επιχειρήσεις τους στην ανατολική συριακή επαρχία, που συνορεύει με το Ιράκ, τόσο από αμερικανικά όσο και από ρωσικά αεροπλάνα.

Μέχρι στιγμής η Άγκυρα τηρεί σιγή ιχθύος. Προφανώς οι Τούρκοι προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει γίνει.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση είναι από την κοινή συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ίσες αποστάσεις από την Ελλάδα μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ

Απετράπησαν πέντε απόπειρες δολοφονίας κατά του τζιχαντιστή μεταβατικού Προέδρου της Συρίας και δύο Υπουργών

Το Ιράν με AI «βύθισε» αμερικανικό αεροπλανοφόρο – Ο Χακάν Φιντάν υπέρ των πυρηνικών του Ιράν και των βαλλιστικών πυραύλων

Νίκος Δένδιας: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση εδώ, στις Βρυξέλλες, με τον Τούρκο ομόλογό μου κ. Γκιουλέρ»

Φαραντούρης στην Ευρωβουλή: «Ροπή της Τουρκίας στην παραβίαση του κράτους δικαίου» – «Πώς είναι δυνατόν να αποτελεί αξιόπιστο εταίρο της ΕΕ και πυλώνα της Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρώπης;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr