Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγαλώνει ο θύλακας του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοδυτική Συρία – Κατέλαβε και άλλη κωμόπολη

Μεγαλώνει ο θύλακας του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοδυτική Συρία – Κατέλαβε και άλλη κωμόπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο θύλακας που έχει δημιουργήσει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη βορειοδυτική Συρία, σε εδάφη των επαρχιών Χάμα και Ιντλίμπ, συνεχίζει να μεγαλώνει.

Την Παρασκευή το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε και άλλο έδαφος που ελεγχόταν από τους τζιχαντιστές της Ταχρίρ Αλ Σαμ, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές, το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να καταλάβει την κωμόπολη Χουγαΐσις Ιμπν Χαντίμπ ύστερα από μια σύντομη μάχη με τους άνδρες της συριακής Αλ Κάιντα.

Το Ισλαμικό Κράτος εμφανίστηκε από το πουθενά στη βορειοδυτική Συρία τον Νοέμβριο του 2017 και άρχισε να καταλαμβάνει χωριά και οικισμούς που ελέγχονταν από την Αλ Κάιντα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις του αποτελούνται από πυρήνες εν ύπνω που είχε διατηρήσει στην περιοχή, άνδρες που μετακινήθηκαν από την ανατολική Συρία και τζιχαντιστές άλλων οργανώσεων που έσπευσαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος μόλις παρουσιάστηκε στη βορειοδυτική Συρία.

Μέσα στον λευκό κύκλο, με μαύρο χρώμα, ο θύλακας του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοδυτική Συρία. Με κόκκινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση, με κίτρινο οι Κούρδοι, με πράσινο ανοιχτό διάφορες ισλαμιστικές οργανώσεις, με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα στη Συρία και με γαλάζιο τα τουρκοκρατούμενα εδάφη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος στο Ισλαμαμπάντ – Τουλάχιστον 31 νεκροί

Ο εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οι IDF καταγγέλλουν: Τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν ασθενοφόρα, σχολεία και νοσοκομεία παραβιάζοντας την εκεχειρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr