Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε αιφνιδιαστικά στον συριακό στρατό που μάχεται την Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε αιφνιδιαστικά στον συριακό στρατό που μάχεται την Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αιφνιδιαστική επίθεση στον συριακό στρατό που μάχεται ενάντια στις οργανώσεις της Αλ Κάιντα στα ανατολικά της επαρχίας Ιντλίμπ της Συρίας εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) το βράδυ της Τετάρτης. Οι κυβερνητικοί συγκρούονται με τους τζιχαντιστές γύρω από το στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο Αμπού Ντουχούρ.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν δημιουργήσει έναν θύλακα στη βορειοδυτική Συρία μεταξύ των επαρχιών Ιντλίμπ και Χάμα. Από εκεί εξαπέλυσαν την επίθεσή τους.

Σύμφωνα με διαδικτυακά Μέσα που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος, οι τρομοκράτες σκότωσαν τρεις Σύρους στρατιώτες και αιχμαλώτισαν ακόμα πέντε.

Η εμπλοκή αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη μάχη ερμηνεύεται ως υποστήριξη στη συριακή Αλ Κάιντα, την Ταχρίρ Αλ Σαμ, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ.

Πολεμικός χάρτης της Ιντλίμπ. Με κόκκινο τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο, με σκούρο πράσινο η Αλ Κάιντα, με ανοιχτό πράσινο άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις, με κίτρινο οι Κούρδοι και με γαλάζιο τα εδάφη υπό τουρκική κατοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Συνάντηση αρχηγού των SDF με τον Γάλλο Υπ. Εξωτερικών στην Ερμπίλ για την ασφάλεια και την εφαρμογή της συμφωνίας των Κούρδων με τη Δαμασκό

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος στο Ισλαμαμπάντ – Τουλάχιστον 31 νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr