ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιμπραήμ Καλίν, Τουρκία, Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ,


















































Το τζιχαντιστικό παρακράτος «IHH» του Ερντογάν ετοιμάζει Στολίσκο για τη Γάζα
Διάσωση νεαρής Γιαζίντι μετά από 11 χρόνια σκλαβιάς στα χέρια του ISIS
ΔΣΑ: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η υπόθεση των υποκλοπών - Καταπέλτης κατά Τζαβέλλα
Ο Μπαχτσελί απείλησε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Γαλλία - «Περικυκλώνουν την Τουρκία» ούρλιαζε ο μαφιόζος φασίστας
Στην Ινδία το «κυνήγι» της Diet Coke: Πάρτι και μαύρη αγορά λόγω του πολέμου στο Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συνομιλίες με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, εν μέσω διαρκών εντάσεων μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον για τη Συρία και άλλα φλέγοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Η συνάντηση του ΜακΜάστερ με τον Ιμπραήμ Καλίν έρχεται λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, στην Τουρκία και έχει ως στόχο, όπως δήλωναν στο Reuters διπλωματικές πηγές, να αμβλύνει τις διαφορές των δύο χωρών. Βεβαίως, να το τονίσουμε αυτό, οι διπλωματικές πηγές του βρετανικού Reuters είναι διακριτικώς «φιλότουρκες».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία και αντάλλαξαν απόψεις για τις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις και τις κοινές προκλήσεις.
Πηγές της τουρκικής προεδρίας ανέφεραν ότι δόθηκε έμφαση στην συνεργασία στο μέτωπο της πάταξης της τρομοκρατίας, χωρίς να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε υπογραμμίσει ότι κατά την επίσκεψη Τίλερσον θα πρέπει να αποκατασταθεί η «πληγωμένη εμπιστοσύνη» μεταξύ των δύο πλευρών.























































