Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας επειδή διέδιδε ψέμματα για τον Πούτιν

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας επειδή διέδιδε ψέμματα για τον Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας υπέβαλε ο Χάλμπε Ζέλστρα, μία ημέρα μετά την παραδοχή του για τις ψευδείς αναφορές σχετικά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το 2016, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών είχε υποστηρίξει ότι ο Πούτιν έχει καταρτίσει σχέδιο από το 2006 για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μεγάλης Ρωσίας», ενισχύοντας τα σενάρια περί επεκτατικής πολιτικής του Κρεμλίνου.

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι είχε πει ψέματα και ανακρίβειες, γεγονός που προκάλεσε καίριο πλήγμα στη δημόσια εικόνα του. Ως εκ τούτου, παραιτήθηκε του αξιώματός του, υποκύπτοντας στο σκάνδαλο που ο ίδιος προκάλεσε.

Νωρίτερα, το ολλανδικό κοινοβούλιο είχε καλέσει τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε να παραστεί στη συζήτηση με αντικείμενο τις δηλώσεις του υπουργού του για τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο.

Την Δευτέρα ο Ζέλστρα παραδέχτηκε ότι δεν μετείχε σε αυτή τη συνάντηση, την οποία περιέγραφε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ολλανδία τον Μάρτιο του 2017.

Ο Ζέλστρα επρόκειτο να αναχωρήσει αύριο Τετάρτη για τη Μόσχα, για μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πούτιν: Οι συνέπειες ενός πολέμου στο Ιράν μπορεί να είναι εξίσου σοβαρές με εκείνες της πανδημίας COVID

Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου

Η Ρωσία παραδίδει drones στο Ιράν για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ ζήτησαν να αποχωρήσει η Ουκρανία από το Ντονμπάς για να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Το Ιράν απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Έθεσε 5 δικούς του όρους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr