Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας για την ονομασία των Σκοπίων

Τι είπε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας  για την ονομασία των Σκοπίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ δήλωσε ότι η Σόφια στηρίζει λύση στο ζήτημα της ονομασίας μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας, η οποία όμως δεν θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας και δεν θα θίγει τρίτες πλευρές.

«Η βουλγαρική θέση είναι σαφής: Η λύση για το θέμα του ονόματος να μην εμπεριέχει γεωγραφικό προσδιορισμό ο οποίος θα περιλαμβάνει εδαφικά τμήματα της Βουλγαρίας» ανέφερε ο Ρούμεν Ράντεφ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον Πρόεδρο της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας πρόσθεσε ότι πιστεύει πως θα βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή και για την πΓΔΜ και για την Ελλάδα, η οποία λύση ωστόσο δεν θα θίγει τρίτες πλευρές.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της πΓΔΜ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας θα συνεχιστούν στον ΟΗΕ και πρόσθεσε πως στο πλαίσιό τους «η “μακεδονική” πλευρά θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση, η οποία αφενός δεν θα θίγει τρίτες πλευρές και αφετέρου δεν θα τις εμπλέκει στη διαδικασία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλβανία: Bίαιη αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα με αίτημα την παραίτηση Ράμα

Νίκος Δένδιας: Είναι χαρά μας να συνεργαστούμε τώρα με τη Βουλγαρία στον τομέα της Άμυνας

Γερμανικός Τύπος: Ο πόλεμος στο Ιράν φέρνει ελληνοτουρκικές εντάσεις

Ο Νίκος Δένδιας με Patriot και F-16 προστατεύει τη Βουλγαρία – Οι Βούλγαροι το ζήτησαν

Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την αντιβαλλιστική προστασία της Βουλγαρίας από το Ιράν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr