ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λέγκα του Βορρά: Ο Γιούνκερ εκφράζει την άσχημη πλευρά της ΕΕ, ο Ταγιάνι είναι διαφορετικός

Λέγκα του Βορρά: Ο Γιούνκερ εκφράζει την άσχημη πλευρά της ΕΕ, ο Ταγιάνι είναι διαφορετικός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις πιθανές εξελίξεις μετά τις εκλογές της 4ης Μαρτίου αναφέρθηκε ο γραμματέας της εθνικιστικής δεξιάς Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος συμμετέχει στην Κεντροδεξιά Συμμαχία μαζί με την Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μικρότερα κόμματα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Messaggero. «Αν η σημερινή Ευρώπη σημαίνει Γιούνκερ, είμαι αντιευρωπαϊστής», ωστόσο «ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Αντόνιο Ταγιάνι, είναι διαφορετικός», τονίζει ο Μ. Σαλβίνι.

Και προσθέτει ότι ο ίδιος «θέλει να εγγυηθεί τα συμφέροντα των Ιταλών, έναντι των εισβολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο επικεφαλής της Λέγκας αναφέρει, επίσης, ότι «με τον Μπερλουσκόνι υπάρχει ταύτιση απόψεων στο ότι η ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να αλλάξει εντελώς: σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, την μετανάστευση, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις για την νομισματική πολιτική».

Ο Ματέο Σαλβίνι θεωρεί ότι «υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να βρίσκεται στην Ευρώπη» και υπογραμμίζει:

«Πρέπει να είσαι εντός Ευρώπης ως ελεύθερος πολίτης, και όχι ως είλωτας». Σε ό,τι αφορά το πολιτικό μέλλον της Ιταλίας, έχει την άποψη ότι πρέπει να συνδυαστεί το προεδρικό σύστημα με την ενίσχυση του ομοσπονδιακού μοντέλου.

Αναφερόμενος τέλος στη δήλωση του επικεφαλής του νεοφασιστικού κινήματος Κάζα Πάουντ, Σιμόνε Ντι Στέφανο, ότι «το κίνημά του είναι έτοιμο να στηρίξει μια κυβέρνηση του Σαλβίνι», ο γραμματέας της Λέγκας απαντά στην Il Messaggero: «Είμαστε αρκετά εύρωστοι ώστε να μην χρειαζόμαστε την στήριξη αυτή».

Σημειώνεται τέλος ότι, βάσει των μέχρι τώρα δημοσκοπήσεων, θεωρείται πλέον απίθανο το Κάζα Πάουντ να μπορέσει να εκλέξει βουλευτές ή γερουσιαστές στις εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έντρομος ο 86χρονος Ανδρέας Δρυμιώτης για τον «κίνδυνο» να πάει φυλακή ο Μητσοτάκης με 25%

Η Ελλάδα έχει τον γηραιότερο στόλο οχημάτων στην ΕΕ

Η Βουλγαρία μπλοκάρει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου

Φαραντούρης για Τουρκία: Πρωτοφανές παράδοξο μία χώρα να χτυπά την πόρτα της ΕΕ και να μην αναγνωρίζει και να απειλεί κράτη-μέλη της

Σε πανικό ο καταρρέων Μητσοτάκης σχεδιάζει πρόωρες εκλογές – Η απάντηση Τσίπρα από τη Λευκωσία: ΔΕΝ θα προλάβεις! «Το μομέντουμ έχει ήδη δημιουργηθεί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr