ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Η Χαμάς αρνείται να αφοπλιστεί - Το πρόσχημα
Πανελλαδικός ξεσηκωμός αγροτών: Μπλόκα σε όλη τη χώρα - Το καθεστώς Μητσοτάκη πληρώνει το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αξιωματούχος της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ προειδοποίησε ότι σημαντικοί ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) παραμένουν στη Μοσούλη και κρύβονται σε υπόγεια καταφύγια που έσκαψαν κάτω από την πόλη κατά την περίοδο της τρίχρονης τζιχαντιστικής κατοχής της.
Ο περιφερειακός σύμβουλος της Νινευή, Χοσάμ Αλ Άμπαρ, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφος ότι σημαντικοί τζιχαντιστές μέλη του Ισλαμικού Κράτους κρύβονται σε υπόγεια καταφύγια στις δυτικές συνοικίες της Μοσούλης, ωστόσο, λόγω της δύσκολης γεωγραφίας της περιοχής είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν αυτοί οι υπόγειοι χώροι.
Άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι πολλά μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης μετακινούνται στη Νινευή με ψεύτικες ταυτότητες.
Η Μοσούλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014 και απελευθερώθηκε τον Ιούλιο του 2017. Τον Δεκέμβριο του 2017 ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Χάιντερ Αλ Αμπάντι, ανακοίνωσε τη στρατιωτική ήττα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.
Τουλάχιστον 20.000 τζιχαντιστές κρατούνται αιχμάλωτοι από τους Ιρακινούς και ακόμα 5.000 από τους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ, ενώ δεκάδες χιλιάδες ακόμα σκοτώθηκαν στις μάχες.
Ωστόσο, η δύναμη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από ό,τι φαίνεται ήταν αριθμητικά μεγάλη στο Ιράκ. Χιλιάδες ακόμα φανατικοί συνεχίζουν να μάχονται την ιρακινή κυβέρνηση, διεξάγοντας ανταρτοπόλεμο, ή έχουν σχηματίσει κρυφούς πυρήνες μέσα στις ιρακινές πόλεις, πραγματοποιώντας τρομοκρατικές επιθέσεις όποτε βρίσκουν ευκαιρία.
Η Μοσούλη ήταν μια πόλη στην οποία οι εξτρεμιστές σουνίτες είχαν πάντα σημαντική λαϊκή υποστήριξη και μέρος του πληθυσμού της παραμένει φίλα προσκείμενο στο Ισλαμικό Κράτος.























































