ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάτις: Η Ρωσία επέλεξε να είναι στρατηγικός αντίπαλος των ΗΠΑ

Μάτις: Η Ρωσία επέλεξε να είναι στρατηγικός αντίπαλος των ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία δείχνει ότι η Ρωσία “επέλεξε να είναι στρατηγικός αντίπαλος”, εκτίμησε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις.

“Ανέκαθεν επιθυμούσαμε να συνεργαζόμαστε με τη Ρωσία όταν αυτό ήταν δυνατό” είπε ο Μάτις όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την πιθανότητα βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας, μετά την επανεκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν στη ρωσική προεδρία.

“Δυστυχώς, (οι Ρώσοι) επέλεξαν τελευταία να είναι στρατηγικοί αντίπαλοι, από αυτό που συνέβη στη Βρετανία, μέχρι αυτά που είδαμε στην Ουκρανία και την Κριμαία” πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας, υποδεχόμενος στο Πεντάγωνο τον Νορβηγό ομόλογό του Φρανκ Μπάκε-Γιένσεν.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Πούτιν για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του αλλά απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα της δηλητηρίασης του Σκριπάλ.

Ο Μάτις τόνισε ότι οι ΗΠΑ είναι “ανοιχτές” στο ενδεχόμενο συνεργασίας και ότι επιθυμούν “την ειρήνη και τη σταθερότητα” αλλά ταυτόχρονα “υπερασπίζονται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσίων κατηγορείται για «προδοτική κατασκοπεία»

H επιβάτης Κέιτι Ίνζερ αυνανιζόταν και βόγκαγε σε βραδινή πτήση της American Airlines

Η Εσθονία με 4.200 στρατιώτες ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Στην Αθήνα το WGES Global Symposium 2026 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ζελένσκι: Η Ρωσία προετοιμάζει «μαζική επίθεση» στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr