ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός συνέλαβε τον ηγέτη της Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν στην Ανατολική Γούτα

Ο συριακός στρατός συνέλαβε τον ηγέτη της Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν στην Ανατολική Γούτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν φιλοκυβερνητικά συριακά Μέσα, ο συριακός στρατός συνέλαβε στην ανατολική Δαμασκό, στα προάστια της Ανατολικής Γούτα, τον ηγέτη της ισλαμιστικής ένοπλης οργάνωσης Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν, Άμπντελ Νάσερ Σαμίρ. Η εν λόγω οργάνωση είναι μέρος του ισλαμιστικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Σε φιλολοκυβερνητικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αναρτηθεί και η φωτογραφία ενός αιχμαλωτισμένου άνδρα, που φέρεται να είναι ο Άμπντελ Νάσερ Σαμίρ.

Η Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν έχει ως προπύργιό της την περιοχή Τζομπάρ στην Ανατολική Γούτα.

Ο Άμπντελ Νάσερ Σαμίρ ήταν λοχαγός του συριακού στρατού που αποσκίρτησε και πέρασε στο πλευρό των ισλαμιστών στις αρχές του 2012.

Η οργάνωση αν και αποδέχεται ότι είναι ισλαμιστική, διευκρινίζει ότι δεν είναι τζιχαντιστική ή σαλαφιστική.

Αυτοπροσδιορίζεται ως «επαναστατική στρατιωτική οντότητα που αποσκοπεί στην ανατροπή του συριακού καθεστώτος» και τονίζει ότι δεν επιθυμεί τη μετατροπή της Συρίας σε ισλαμικό κράτος.

Η Φαϊλάκ Αλ Ραχμάν υποστηρίζεται από το Κατάρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Πολύνεκρη έκρηξη σε καφετέρια στο κέντρο της Δαμασκού

Συρία και Λίβανος σε αμυντική διάσκεψη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

Ο Αλ Σαράα διόρισε τα τελευταία 70 μέλη για να ολοκληρώσει το νέο κοινοβούλιο της Συρίας

Συρία: Ξεκινά η αποκατάσταση του ιστορικού εβραϊκού νεκροταφείου στη Δαμασκό

Μπλόκο του Κογκρέσου στα F-35 για την Τουρκία – Πιέσεις σε Τραμπ με φόντο S-400 και Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr