ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μόσχα απέλασε 23 Βρετανούς διπλωμάτες και λέει ότι πρέπει να φύγουν ακόμα 50

Η Μόσχα απέλασε 23 Βρετανούς διπλωμάτες και λέει ότι πρέπει να φύγουν ακόμα 50
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία ανακοίνωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους «λίγοι περισσότεροι από 50» Βρετανοί διπλωμάτες, καθώς επιδεινώνεται η διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ Μόσχας και Δύσης μετά τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι της Αγγλίας.

Μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών από το Λονδίνο, η Μόσχα ανταπέδωσε απελαύνοντας 23 Βρετανούς διπλωμάτες.

Ωστόσο την Παρασκευή ο Βρετανός πρεσβευτής στη Μόσχα Λόρι Μπρίστοου εκλήθη εκ νέου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών όπου του ζητήθηκε να περιορίσει τη βρετανική διπλωματική αποστολή στο μέγεθος της αντίστοιχης ρωσικής στο Λονδίνο.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εξήγησε ότι αυτό σημαίνει ότι η Μ. Βρετανία θα πρέπει να μειώσει κατά «λίγο περισσότερα από 50» τα μέλη του διπλωματικού της προσωπικού στη Ρωσία.

«Ζητήσαμε ισοτιμία. Οι Βρετανοί έχουν 50 περισσότερους διπλωμάτες από τους Ρώσους», επεσήμανε.

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει ότι ακόμη 50 Βρετανοί διπλωμάτες θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα τους, η Ζαχάροβα απάντησε: «Λίγοι περισσότεροι από 50».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ερωτήματα για τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Τουρκία: «Υπερβολικά φιλικός με την Άγκυρα;»

Η Σομαλιλάνδη στο πλευρό Ελλάδας και Κύπρου καταγγέλλει τον «έρωτα» της φιλοτουρκικής Σομαλίας με το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου

Ουκρανία: 6 νεκροί και 91 τραυματίες από ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στη γενέτειρα του Ζελένσκι (βίντεο)

Πρεσβευτής Ισραήλ στις ΗΠΑ: Η Τουρκία παραβίασε τις «κοινές κατανοήσεις» στη Συρία – Η Τουρκία ΔΕΝ τηρεί συμφωνίες

Τουρκικά στρατεύματα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ – Νετανιάχου: «Δεν θα ανεχθούμε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr