ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάτις: Υπήρξε επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία και ψάχνουμε τις αποδείξεις

Μάτις: Υπήρξε επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία και ψάχνουμε τις αποδείξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, χαρακτήρισε “απλώς ασυγχώρητη” τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, υπενθυμίζοντας ότι για τον λόγο αυτόν πριν από έναν χρόνο οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν μια στρατιωτική βάση στη χώρα αυτή.

“Ορισμένα πράγματα είναι απλώς ασυγχώρητα, απαράδεκτα” είπε ο Αμερικανός υπουργός, μιλώντας στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε μια ακρόαση που αφορούσε τον προϋπολογισμό του υπουργείου του για το 2019.

Εξήγησε ότι οι ενέργειες αυτές όχι μόνο παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες για τα χημικά όπλα αλλά γίνονται σε βάρος “ολόκληρης της ανθρωπότητας”.

Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι υπήρξε επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία και πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να σταλούν επιθεωρητές επί τόπου για να συλλέξουν αποδείξεις, προειδοποιώντας ότι το έργο τους θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο όσο περνά ο καιρός. “Πιστεύω ότι υπήρξε χημική επίθεση και ψάχνουμε τις αποδείξεις” συνέχισε.

Παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την επίθεση αυτή που φέρεται ότι στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους, παρά μόνο “πολλές ενδείξεις στα μέσα ενημέρωσης και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης” ότι χρησιμοποιήθηκαν χλώριο ή σαρίν”.

Όπως είπε, μια από τις βασικές ανησυχίες του, στην περίπτωση αμερικανικού πλήγματος, είναι να αποφευχθεί μια “ανεξέλεγκτη” κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία, στον οποίο έχουν εμπλακεί η Ρωσία, το Ιράν, η Τουρκία και άλλες χώρες.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση για ένα ενδεχόμενο στρατιωτικό πλήγμα στη Συρία. Πρόσθεσε όμως ότι “δεν θέλει να συζητήσει” την παρούσα κατάσταση από σεβασμό “για τους εταίρους μας, λόγω της ευαίσθητης φύσης των στρατιωτικών επιχειρήσεων και της ανάγκης να τις κρατήσουμε απόρρητες”.

Ο Μάτις είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στον τερματισμό του πολέμου στη Συρία μέσω της ειρηνευτικής διαδικασίας της Γενεύης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

Τεχεράνη: «Διακήρυξη αμερικανικής ήττας» η συμφωνία για τη Μέση Ανατολή

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ιράν: Συμφωνία με ΗΠΑ για «κόκκινο τηλέφωνο» στα Στενά του Ορμούζ και αποδέσμευση 12 δισ. δολαρίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr