ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Βίντεο, Ελληνική Σημαία, Μικρός Ανθρωποφάς, Νησιά Αιγαίου, Νήσοι Φούρνοι, Τουρκία,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μια ανάσα από τις Ελληνικές βραχονησίδες «Ανθρωποφάς» στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας το samostimes, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τις οποίες μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατέβασαν ελληνική σημαία από βραχονησίδα, οι οποίες, όμως, δεν επιβεβαιώνονται.
Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σβαρνιάς επιχείρησε να προσεγγίσει τα δύο νησάκια το μικρό και μεγάλο Ανθρωποφά, και σύμφωνα με όσα αναφέρει σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής δεν του επέτρεψαν να πλησιάσει και του ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσει από την περιοχή, ωστόσο με την κάμερα του κατέγραψε πως η ελληνική σημαία υπάρχει κανονικά στον μεγάλο Ανθρωποφά, ενώ δεν μπόρεσε να έχει καθαρή οπτική επαφή με τον μικρό Ανθρωποφά.


«Όλες οι σημαίες είναι στις θέσεις τους» διαβεβαίωσε την Τρίτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κορυφαία πηγή του υπουργείου Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το λιμενικό σώμα, έχει αναλάβει από τη Δευτέρα την επιτήρηση των βραχονησίδων γύρω από του Φούρνους.
Κυρίαρχη θέση έχει η Ελλάδα σήμερα στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Για ένταση των προκλήσεων την Αθήνας στο Αιγαίο κάνει λόγο η Yeni Safak, η οποία λέει ότι η κυβέρνηση «παρουσιάζει» το περιστατικό ως πρωτοβουλία των Ελλήνων που έβαλαν τις σημαίες στις βραχονησίδες.
Φωτογραφικό καρέ από τη στιγμή που οι τρεις Έλληνες τοποθετούν τη σημαία στη βραχονησίδα δημοσιεύει το CNNTurk με τίτλο: Φωτογραφία της κρίσης στο Αιγαίο.
«Ο λαϊκισμός δεν ωφελεί την Ελλάδα» γράφει το πρακτορείο Dogan, χρησιμοποιώντας την χθεσινή φράση του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet γράφει: «Η Τουρκία προειδοποιεί την Ελλάδα για τις προκλήσεις στο Αιγαίο» συνοδεύοντας το κείμενό της από φωτογραφία των Ελλήνων στην βραχονησίδα.























































