ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κατάρ, Ντόναλντ Τραμπ, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιχαντιστές,


















































Ο Νίκος Δένδιας υπογράφει την πρόσκτηση δύο φρεγατών Bergamini - Πότε τα πλοία έρχονται στην Ελλάδα
Η Τουρκία προσέλαβε Αμερικανούς «λομπίστες» - Ποιοι είναι οι φιλότουρκοι νεο-οθωμανοί των ΗΠΑ
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία - Χαρές ο Βασιλιάς, νεύρα ο Διάδοχος
Στόχος του Ιράν ο Γιαΐρ Νετανιάχου - Η Μοσάντ ανακάλυψε το σχέδιο δολοφονίας
Συνελήφθη Πακιστανός εμπρηστής - Άναβε φωτιές με αναπτήρα στο Αιγάλεω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Βολιδοσκόπηση σε αραβικές χώρες για την πιθανότητα να στείλουν στρατό για τη σταθεροποίηση στη βόρεια Συρία, ώστε οι ΗΠΑ να μπορέσουν να αποσύρουν τον δικό τους, φέρεται να έχει αρχίσει η κυβέρνηση Τραμπ, όπως αναφέρει η Wall Street Journal και αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.
O σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, φέρεται να είχε πρόσφατα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ασκούντα χρέη επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών της Αιγύπτου, Αμπάς Κάμελ, στην οποία και ζήτησε από την αιγυπτιακή πλευρά τη συμβολή της στο σχετικό σχέδιο.
Πριν την επικοινωνία με τους Αιγύπτιους, οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν υποβάλει ανάλογα αιτήματα προς τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τις πηγές της Wall Street Journal να σημειώνουν ότι το σχέδιο των ΗΠΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία αραβικών στρατών στην περιοχή, ώστε να μην υπάρξει αναγέννηση του τζιχαντισμού τύπου Ισλαμικού Κράτους.
Αναλυτές, ωστόσο, εκτιμούν ότι η μεν εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων στην Υεμένη και η απροθυμία της Αιγύπτου να ελέγξει συριακό έδαφος που δεν θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος Άσαντ, κάνουν το σχέδιο να έχει λίγες πιθανότητες επιτυχίας.























































