Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιους όρους βάζει ο Σαλβίνι για να στηρίξει μια μεταβατική κυβέρνηση

Ποιους όρους βάζει ο Σαλβίνι για να στηρίξει μια μεταβατική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οποιαδήποτε προσωρινή κυβέρνηση που θα οδηγούσε την Ιταλία σε νέες εκλογές πρέπει να έχει επικεφαλής έναν κεντροδεξιό πολιτικό που να απορρίπτει τους τρέχοντες κανόνες του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε την Παρασκευή ο ηγέτης της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα θα συναντηθεί με ηγέτες των κομμάτων τη Δευτέρα (7/5), προκειμένου να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, αλλά εκτιμάται ότι θα επιδιώξει την υποστήριξη μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών, προκειμένου να διατηρηθεί η οικονομία της Ιταλίας σε τροχιά.

Ο Σαλβίνι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Λέγκα θα υποστηρίξει μια βραχυπρόθεσμη κυβέρνηση με εξάμηνη διάρκεια ζωής μόνο εάν το υπουργικό συμβούλιο αποτελείται από πολιτικούς και όχι από τεχνοκράτες και εάν συμφωνεί να «ξαναγράψει πλήρως» τις σχέσεις της Ιταλίας με την ΕΕ.

Ο ίδιος τόνισε ότι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα δεν πρέπει να αποτελεί μέρος της κυβέρνησης, ενώ αντιθέτως δήλωσε πως επιθυμεί να συμπεριληφθεί το Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Το τελευταίο ζήτησε αυτή την εβδομάδα νέες εκλογές τον Ιούνιο και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μεταβατικής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα

«Εχθροί της Ιταλίας»: Η Μελόνι καταδικάζει τις βίαιες διαδηλώσεις κατά των Ολυμπιακών Αγώνων

Μεγάλη Ελλάδα (Ιταλία): Στον Τάραντα εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Μητσοτάκης: Εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία, το πρώτο κόμμα οφείλει να διερευνήσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

Εκλογικά γυμνάσματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr