ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για πρώτη φορά έγινε σήμερα Δευτέρα στόχος αεροπορικής επιδρομής το κτίριο της προεδρίας στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, το οποίο χρησιμοποιούν οι σιίτες αντάρτες Χούτι.
Δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το συγκρότημα των γραφείων της προεδρίας, όπως δήλωσαν κάτοικοι της πόλης, που βρίσκεται κοντά σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, μια εμπορική τράπεζα και πολλά εμπορικά καταστήματα, αλλά και την Κεντρική Τράπεζα.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν θύματα από αυτή την αεροπορική επιδρομή, την οποία το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούτι al Massirah απέδωσε στον υπό τη Σαουδική Αραβία στρατιωτικό συνασπισμό που δρα στην Υεμένη από το 2015 υπέρ του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι.
Η επιδρομή σημειώθηκε λίγες ώρες αφού η σαουδαραβική αεράμυνα αναχαίτισε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα δύο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτόξευσαν οι σιίτες Χούτι εναντίον του νότιου τμήματος της Σαουδικής Αραβίας.
Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την επαρχία Άμραν της Υεμένης, νότια της Σανάα, διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι εκπρόσωπος του συνασπισμού προσθέτοντας ότι στόχος των πυραύλων ήταν κατοικημένες περιοχές, όμως αναχαιτίστηκαν χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.
Σύμφωνα με τον Σαουδάραβα αξιωματικό πρόκειται «για μια ακόμη απόδειξη» ότι το Ιράν παρέχει όπλα στους αντάρτες Χούτι, οι οποίοι έχουν αυξήσει από τον προηγούμενο Νοέμβριο τις επιθέσεις με πυραύλους εναντίον της Σαουδικής Αραβίας.
Η Τεχεράνη στηρίζει πολιτικά τους Χούτι, όμως αρνείται ότι τους βοηθά στρατιωτικά.























































