Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Ο υποτακτικός της Μέρκελ πάει για Πρόεδρος της Κομισιόν

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Ο υποτακτικός της Μέρκελ πάει για Πρόεδρος της Κομισιόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρότειναν για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί στη χώρα του λόγω σκανδάλου, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Βρετανίας, η οποία τον θεωρεί “φεντεραλιστή” και όργανο της Μέρκελ, αν και το τελευταίο δεν λέγεται επισήμως.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε το χρίσμα της υποψηφιότητας στον εκλεκτό της Μέρκελ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η Βρετανία, μέσω του πρωθυπουργού της, απαιτούσε να μην είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν. Ωστόσο, ο Ντέιβιντ Κάμερον βρέθηκε απομονωμένος και χωρίς τη στήριξη της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν αποδεχτεί τη γερμανική ηγεμονία και το τέταρτο Ράιχ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε ψηφοφορία των Ευρωπαίων ηγετών για την υποψηφιότητα Γιούνκερ την οποία έχασε με 26 ψήφους υπέρ και 2 κατά.

Μόνο ο Κάμερον και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ψήφισαν κατά της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

Ο κεντροδεξιός Γιούνκερ θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου η υποψηφιότητά του θα τεθεί υπό ψηφοφορία στις 16 Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας ασφάλειας της ΕΕ από την Κύπρο έως τη Βουλγαρία – Ελληνική Ασπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

Φρίντριχ Μερτς: «Ο πόλεμος (κατά του Ιράν) δεν αποτελεί ζήτημα του ΝΑΤΟ» – Δεν συμμετέχουμε

Στο Αμερικανικό Κογκρέσο τα τουρκικά F-16 στα κατεχόμενα της Κύπρου μετά την παρέμβαση Φαραντούρη

Farantouris Urges Sanctions Over Turkish F-16 Deployment in Occupied Cyprus – Appeals to Commission and U.S. Government

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr