ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 57% των Ρώσων φοβάται Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω Συρίας

Το 57% των Ρώσων φοβάται Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το 57% των Ρώσων φοβάται ότι η στρατιωτική διένεξη στην Συρία μπορεί να μετεξελιχθεί σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο Levada-Centr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, 16% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν «μεγάλους φόβους» για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ 41% δήλωσαν ότι έχουν «κάποιους φόβους».

Ένα 38% δηλώσαν ότι δεν έχουν ιδιαίτερους φόβους για το ενδεχόμενο να γίνει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είτε γενικά δεν πιστεύουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το Levada-Centr είχε θέσει το ίδιο ερώτημα πριν από ενάμιση χρόνο, τον Νοέμβριο του 2016.

Τότε παρόμοιους φόβους για μια παγκόσμια σύρραξη είχε εκφράσει το 46% των Ρώσων.

Την περίοδο εκείνη είχε επίσης καταγραφεί απότομη αύξηση του ποσοστού των Ρώσων που θεωρούσαν ότι οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στην Συρία επιδείνωσαν την θέση της Ρωσίας σε διεθνές επίπεδο, καθώς μέσα σε έναν χρόνο το ποσοστό αυτό έφθασε από το 16% στο 32%.

Παρόμοιοι φόβοι και στην Δύση

Τον Ιανουάριο η εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov είχε πραγματοποιήσει δημοσκόπηση σε εννέα δυτικές χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 64% των Αμερικανών είχε εκφράσει φόβους ότι ο κόσμος βρίσκεται κοντά σε μια παγκόσμια σύρραξη και μόνο 15% είχαν δηλώσει ότι η ειρήνη είναι αδιατάραχτη.

Παρόμοιες διαθέσεις καταγράφηκαν και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου 61% των Βρετανών είχαν δηλώσει ότι φοβούνται έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μόνο 19% είχαν δηλώσει ότι δεν πιστεύουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αρχηγός Βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MI5): Υβριδικός πόλεμος και βιολογικά όπλα «κατασκευής» Τεχνητής Νοημοσύνης – Από Ιράν, Ρωσία, Κίνα οι απειλές

Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 25,5%, ΕΛΑΣ 13,3%, ΠΑΣΟΚ 10,4% – Εντός βουλής ο Κασιδιάρης

Ρωσία: Πουλήσαμε υδρογονάνθρακες αξίας 320 δισεκ. δολαρίων στην ΕΕ, παρά τις κυρώσεις

Συρία: Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Αλ-Σαράα (Τζουλάνι ή Γκολάνι) – Η CIA τον είχε ενημερώσει ώρες νωρίτερα

«Μύλος» με την ενεργειακή εκεχειρία: Ο Ζελένσκι αμφισβητεί τον Τραμπ και η Μόσχα λέει όχι στην εκεχειρία των 60 ημερών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr