ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































ΟΗΕ: Ο εκλεκτός του Ερντογάν για ΓΓ του ΟΗΕ «πάτωσε» - Τι λένε Ελλάδα και Κύπρος
Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν NAVTEX για το καλώδιο - Με αντι-NAVTEX απάντησε η Τουρκία
Αλ. Τσίπρας: Δεν χρειαζόμαστε καμία άδεια από την Τουρκία για να ποντίσουμε το καλώδιο
Ετήσιος μισθός στην Ελλάδα 18.800 ευρώ και στην Ευρώπη 41.500 - Αυτή είναι η κυβερνητική «επιτυχία»!
Αλ. Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Η λάσπη, η τοξικότητα και η συκοφαντία έχουν «πάρα πολύ κοντά ποδάρια» - «Αυτή η πλάκα 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής στην Σόφια παρέπεμψε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Μαρτίνα Φιτς, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των συνομιλιών για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, χθες Πέμπτη, η κ. Μέρκελ εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι σημειώνεται πρόοδος, «οι δύο χώρες έχουν καταστήσει σαφές ότι πρόκειται για σημαντική πρόοδο», δήλωσε από τη Σόφια, «ακόμη και αν δεν έχουν φθάσει ακόμη στο τέλος».
«Θα ευχόμασταν ιδιαίτερα το ζήτημα της ονομασίας να μπορούσε να επιλυθεί, διότι από αυτό βεβαίως εξαρτώνται πολλά ειδικά για τη “Μακεδονία” (σ.σ. όπως ανέφερε τη γείτονα) και τότε ένα πρόβλημα θα μπορούσε να έχει επιλυθεί» επεσήμανε η καγκελάριος και ανέφερε ότι είχε διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, με τον οποίο, όπως είπε, συζήτησε και εσωτερικά θέματα της χώρας του.
Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, τονίστηκε ότι η Γερμανία έχει καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες και «γενικά θα το καλωσορίζαμε αν φτάναμε σε μία συμφωνία, με την οποία και οι δύο πλευρές θα μπορούν “να ζήσουν καλά” και η οποία σίγουρα θα διευκόλυνε την συνεργασία σε αυτήν την περιοχή».
Διευκρινίστηκε ωστόσο, ότι αυτήν την στιγμή δεν μπορεί να γίνει αναφορά σε συγκεκριμένες συνομιλίες ή πρωτοβουλίες της γερμανικής κυβέρνησης.
























































