Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι απειλούν ότι εάν δεν παραλάβουν τα F-35 θα αγοράσουν ρωσικά «στελθ» SU-57

Οι Τούρκοι απειλούν ότι εάν δεν παραλάβουν τα F-35 θα αγοράσουν ρωσικά «στελθ» SU-57
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία μπορεί να στραφεί στην αγορά ρωσικών μαχητικών SU-57 εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να αναστείλουν την πώληση των F-35 στην Άγκυρα, αναφέρει η ερντογανική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει «παγώσει» ατύπως την αποστολή των F-35 στην Τουρκία, υπό τη σκιά της απόφασης της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400, το οποίο είναι ασύμβατο με την ψηφιακή «αρχιτεκτονική» του NATO.

Στο πλαίσιο του «παγώματος», η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ζητήσει από το Πεντάγωνο να εκπονήσει ειδική έκθεση για τις σχέσεις ΗΠΑ–Τουρκίας.

Η στάση της Ουάσιγκτον έχει ενοχλήσει την τουρκική κυβέρνηση, η οποία έχει επανειλημμένα διαμηνύσει πως είναι διατεθειμένη να εξετάσει στρατηγικά ανοίγματα προς την Ρωσία χωρίς να περιορίζεται από τις σχέσεις της με την Δύση.

Το SU-57, της «οικογένειας» Σουχόι, είναι μαχητικό στελθ πέμπτης γενεάς, όμως βρίσκεται ακόμα σε φάση δοκιμών και τελειοποίησης.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση έλαβε χώρα το 2010 και το μοντέλο αναμένεται να μπει σε υπηρεσία το 2019.

Τα πρώτα τμήματα των συστοιχιών S-400 αναμένεται να παραδοθούν στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2019, ή το αργότερο στις αρχές του 2020.

Η εν λόγω συμφωνία επιδείνωσε απότομα τις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες είχαν ήδη πληγεί από τα αντικρουόμενα συμφέροντα των δύο χωρών στην Συρία.

Να σημειωθεί πάντως ότι σε περίπτωση που η Τουρκία αγοράσει ρωσικά αεροπλάνα, αυτομάτως τίθεται και εκτός ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ερντογάν σε Μαδούρο: «Συνεχίστε τον διάλογο με τις ΗΠΑ»

Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βενεζουέλα εν μέσω κλιμάκωσης της πίεσης από τις ΗΠΑ

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ αποκτά πάνω από 600 drones «καμικάζι» Rogue 1

Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr