Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Google διακόπτει τη συνεργασία της με το Πεντάγωνο στην ανάπτυξη Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Google διακόπτει τη συνεργασία της με το Πεντάγωνο στην ανάπτυξη Τεχνητής Νοημοσύνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Google δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό της για έρευνα και ανάπτυξη εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης με το αμερικανικό Πεντάγωνο, όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο πηγές της εταιρείας.

Η απόφαση φέρεται να οφείλεται στην έντονη αντίδραση των εργαζομένων του αμερικανικού διαδικτυακού κολοσσού.

Μία σειρά υπαλλήλων της Google παραιτήθηκαν και χιλιάδες άλλοι υπέγραψαν αίτηση διαμαρτυρίας κατά της συμμετοχής στο project του Πενταγώνου «Maven», το οποίο έχει ως στόχο να βελτιώσει την ακρίβεια των αμερικανικών επιθέσεων με drones.

Φοβούνταν ότι είναι το πρώτο βήμα προς τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για θανατηφόρους σκοπούς.

Δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας η Ντάιαν Γκριν, εκ των κορυφαίων στελεχών της Google, είπε στο προσωπικό την Παρασκευή ότι το συμβόλαιο με το Πεντάγωνο λήγει τον επόμενο Μάρτιο και δεν θα ανανεωθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έλον Μασκ κατά Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Δεν είναι δημοκρατία, αλλά τυραννική γραφειοκρατία»

Νετανιάχου: «Υπάρχει και μία τρίτη φάση, η απορριζοσπαστικοποίηση της Γάζας» – Μερτς: Η Γερμανία «θα υπερασπίζεται πάντα την ύπαρξη και την ασφάλεια του Ισραήλ»

Νετανιάχου: Συνάντηση με Τραμπ για τη «δεύτερη φάση» του σχεδίου για τη Γάζα

Ερντογάν σε Μαδούρο: «Συνεχίστε τον διάλογο με τις ΗΠΑ»

Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Βενεζουέλα εν μέσω κλιμάκωσης της πίεσης από τις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr