Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μειώνονται οι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – 705 από 751

Μειώνονται οι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – 705 από 751
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε 705 -από 751 σήμερα- θα μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά τις ευρωεκλογές του 2019, λόγω της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Το σχέδιο απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο εγκρίθηκε με 566 ψήφους, προβλέπει ότι πέραν της μείωσης των εδρών, θα υπάρξει ανακατανομή, ενώ θα δημιουργηθεί και απόθεμα 46 εδρών.

Σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί 73 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκ των οποίων οι 46 θα λειτουργήσουν ως απόθεμα και οι υπόλοιπες 27 θα ανακατανεμηθούν σε 14 χώρες της Ε.Ε., οι οποίες υποεκπροσωπούνται ελαφρώς.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Συμβουλίου, κάποιες ή όλες από τις 46 «αποθεματικές» έδρες θα μπορούν να κατανεμηθούν σε νέες χώρες, οποίες ενδέχεται να προσχωρήσουν στην Ε.Ε. στο μέλλον, ή να παραμείνουν κενές, μειώνοντας έτσι το μέγεθος του Κοινοβουλίου.

Διευκρινίζεται, βέβαια, ότι η νέα κατανομή θα ισχύσει μόνο εφόσον το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ε.Ε., διαφορετικά, οι ισχύουσες ρυθμίσεις θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι η διαδικασία του Brexit να ολοκληρωθεί νομικά.

Σύμφωνα με την πρόταση του Συμβουλίου, επιπλέον έδρες θα αποκτήσουν οι Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Αυστρία, Δανία, Σλοβακία, Ιρλανδία, Κροατία και Εσθονία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δεξαμενόπλοιο καίγεται βορειοδυτικά του Ντουμπάι

Antonis Samaras, Former Prime Minister of Greece: “Permanent Stationing of Greek and Allied Forces in Cyprus” – The former PM urges Greece to immediately bring the protection of Christian-GreekOrthodox populations in Syria to the EU agenda

Νέα επίθεση Σαμαρά σε κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η μεγάλη εθνική απειλή είναι η Τουρκία

Farantouris: Letter to Merz and von der Leyen over persecution of Christians, Alawites, Druze, and Kurds in Syria by Neo-Ottoman Jihadists

Φαραντούρης: Επιστολή προς Μερτς και φον ντερ Λάιεν για τις διώξεις Χριστιανών, Αλαουιτών, Δρούζων, Κούρδων στη Συρία από τους νεο-οθωμανούς τζιχαντιστές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr