ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Όταν ο Δένδιας δίνει μάχες για τα εθνικά συμφέροντα, ο Άδωνις μετράει απουσίες στα αμαξοστάσια
Ρούμπιο για Ελλάδα: «Δεν θέλουμε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού να απειλείται» - «Έχουμε ατέρμονο χρέος στην αρχαία Ελλάδα»
Μάρκο Ρούμπιο: «Θαυμασμός και δέος» για την Ελλάδα από την Πνύκα με φόντο την Ακροπόλη
Τέλος από τον ΑΝΤ1 με αιχμές οι «Ράδιο Αρβύλα» - Η ανακοίνωση του καναλιού
Ισπανία: Πέθανε η 87χρονη Μαρικάρμεν που έγινε σύμβολο του αγώνα κατά των εξώσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σειρά διατάξεων που ποινικοποιεί κάθε προσφορά βοήθειας σε παράτυπο μετανάστη που ζητά άσυλο από μεμονωμένα πρόσωπα ή ΜΚΟ ψήφισε το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας.
Ο νόμος, που αποκαλείται επίσημα «Stop Soros » («Σταματήστε τον Σόρος»), απαγορεύει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις να δρουν σε περιπτώσεις ασύλου, ενώ έλαβε το πράσινο φως παρά την αντίθεση της ΕΕ και ομάδων ακτιβιστών.
Σύμφωνα με το νόμο, όποιος βοηθά παράτυπους μετανάστες που θέλουν να παραμείνουν στην Ουγγαρία, αντιμετωπίζει ποινές φυλάκισης. Επίσης, η Βουλή πέρασε τροπολογία με την οποία απαγορεύσει σε «αλλοδαπό πληθυσμό» να εγκατασταθεί στην Ουγγαρία.
Παρά τις αντιδράσεις, το κόμμα του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν πέρασε με ευκολία τις αλλαγές, καθώς το κόμμα του Fidesz διαθέτει πλειοψηφία 2/3 στο σώμα.
Άλλωστε η εκστρατεία επανεκλογής στηρίχθηκε σε επιθέσεις κατά του αμερικανού επενδυτή Τζορτζ Σόρος και της ΜΚΟ που στηρίζει. Ο Ορμπάν πιστεύει ότι ο Σόρος έχει ενθαρρύνει τη μαζική μετανάστευση για να υπονομεύσει την Ευρώπη.
Την ίδια ώρα, τόσο το Συμβούλιο της Ευρώπης όσο και ο Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας της Ευρώπης έχουν επικρίνει το νέο νόμο ως αυθαίρετο και αόριστο και θεωρούν ότι παραβιάζει το ευρωπαϊκό δίκαιο.























































