Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοβουλίες Ταγιάνι για άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών ζητά ο Παπαδημούλης

Πρωτοβουλίες Ταγιάνι για άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών ζητά ο Παπαδημούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να αναλάβει πρόσθετες πρωτοβουλίες για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), Αντόνιο Ταγιάνι, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος του ΕΚ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά τη συνάντησή τους, στις Βρυξέλλες.

«Του πρότεινα, σε εφαρμογή του ομόφωνου ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να επικοινωνήσει άμεσα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ζητώντας του να αναλάβει μεσολαβητικές πρωτοβουλίες, έτσι ώστε τα δύο παιδιά μας να γυρίσουν το συντομότερο στην πατρίδα, το στράτευμα και τις οικογένειές τους.

Του ζήτησα να επικοινωνήσει άμεσα, προσωπικά ο ίδιος με τις τουρκικές αρχές, και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Ερντογάν, ζητώντας η Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις, τους κανόνες καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο και να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδημούλης.

«Εντείνουμε τη διεθνή κινητοποίηση, με σοβαρότητα, με εθνική συνεννόηση. Δε θα σταματήσουμε την προσπάθεια μέχρις ότου τα δύο παιδιά μας να γυρίσουν στην πατρίδα» τόνισε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Ο Νίκος Δένδιας διερωτήθηκε γιατί ο Τραμπ αποδέχεται την ιδέα ενός ισλαμικού στοιχείου στην περιοχή αντί να τραβά τον Ερντογάν προς μία φιλοδυτική θέση

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Κοινή εκδήλωση Αρναούτογλου-Φαραντούρη στις Βρυξέλλες για κλιματικούς πρόσφυγες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...